• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Maritiem Museum Curaçao en Caribpublishing presenteren een reeks boeken: De rijke geschiedenis van Curaçao. Auteur Jack Schellekens heeft op een toegankelijke manier historische feiten en aangrijpende anekdotes beschreven over ons eiland.


Het eerste deel uit de reeks, Indianen, de WIC en invasies, beschrijft de geschiedenis van Curaçao. De onderwerpen die aan bod komen zijn de eerste bewoners (Indianen), de ontdekking van het eiland, de West-Indische Compagnie (WIC), slavernij tot en met de vele invasies die een stempel hebben gedrukt op het eiland.

Maritieme geschiedenis
De zee, handel en scheepvaart, het tweede deel uit de reeks De rijke geschiedenis van Curaçao, richt zich op de maritieme geschiedenis van Curaçao. Het boek bevat zeventien thema’s als ‘wat maakt de haven van Curaçao zo uniek?’ en ‘wat heeft de zee dit eiland gebracht?’. Maar ook: ‘hoe zag het leven er op een schip van de WIC uit’.

Uitreiking
De boeken zullen donderdag om 19.00 uur in het Maritiem Museum op feestelijke wijze worden uitgereikt aan Henry van der Kwast en Hans Vaders. Jack Schellekens is ook aanwezig voor een signeersessie. Alle boekenwurmen en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitreiking bij te wonen. De boeken zijn te koop bij het museum, Caribpublishing en lokale boekhandels. Voor meer informatie over de boeken en de schrijver kun je terecht op de website van Curaçao Maritiem Museum.

1 reactie op “De rijke geschiedenis van Curaçao”

  1. Direct in het Papiaments laten vertalen ( is dat mogelijk of wordt het dan een verbasterd Nederlands). Op alle scholen als verplichte studie laten opnemen zodat onze nazaten kunnen zien en lezen hoe Curaçao was voordat wij hier terecht kwamen en van de hel een paradijs maakten !