CURAÇAO – De eerste editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (IFFR) was een groot succes. In vier dagen haalde het festival bijna 7000 bezoekers naar The Cinema’s. Fundashon Bon Intenshon en het International Film Festival Rotterdam willen het filmfestival volgend jaar terug laten keren.

Iniatiefnemer Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon noemt het eerste Curaçao IFFR ‘een groot succes’. “Een goede opkomst was verwacht, maar het enthousiasme van bewoners en toeristen hebben ons toch verrast.”

Vruchtbaar
“De ontmoeting tussen onze lokale filmmakers en de naar het festival gereisde internationale filmprofessionals waren vruchtbaar”, aldus Elias. “Hier zijn de eerste stappen gezet om het Curaçao IFFR te laten uitgroeien tot trefpunt voor de ontwikkeling en ondersteuning van lokaal, Caribisch en Latijns-Amerikaans filmtalent.”

Marley
Regisseur Kevin MacDonald, hoofdgast van het filmfestival, introduceerde persoonlijk zijn film Marley over het leven en de betekenis van de welbekende Bob Marley. MacDonald koos voor Curaçao als plek van de Amerikaanse en Caribische premiere van zijn documentaire. Ook is de Braziliaanse film Antonia aan 2000 scholieren vertoond tijdens het filmfestival.

Winnaars
De grote winnaars van het junior filmproject ‘Short movies. Big stories.’ zijn Inez Fariza en Elyse Josefine van het Radulphus College en het Kolegio Alejandro Paula. Het publiek stemde massaal op hun muziekvideo. De twee jonge filmmakers krijgen een geheel verzorgde reis naar Rotterdam en toegang tot het International Film Festival van Rotterdam.

Tweede editie
De tweede editie van het festival zal dan plaatsvinden van 28 tot en met 31 maart 2013. Fundashon Bon Intenshon en het International Film Festival Rotterdam zullen zich dan weer met man en macht inzetten om ook de tweede editie een groot succes te laten worden.

 

 

www.versgeperst.com