• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een nieuwe beweging is geboren op Curaçao: Danki G creëert het ‘Givingism’ en hoopt de wereld ermee te besmetten. Ze organiseren zondag een markt waarbij iedereen van alles gratis weggeeft. “Giving is precious and priceless”, aldus Danki G.

Tsamira Pietersz, initiatiefnemer van Danki G heeft een droom: een nieuwe gemeenschap creëren waarin meer mensen geven en hier de vreugde van inzien. “Als je geeft met je hart, kan geven een stuk krachtiger zijn dan ontvangen. Geef iemand een lach of een helpende hand en je doet voor die persoon, maar ook voor jezelf iets positiefs. Het geeft je een bevredigend gevoel en maakt je gelukkig.”

Givingism
Pietersz heeft een naam voor deze ‘nieuwe gemeenschap’: het givingism. “Dit is een nieuwe manier van leven. Een nieuwe manier van zijn en een nieuwe manier van denken.” Om Danki G een goede start te geven, wordt er zondag een markt georganiseerd waarin van alles wordt weggeven: speelgoed, kleding, boeken, sieraden, eten, entertainment en noem maar op.

Vrijmarkt
Het Danki G Festival vindt zondag plaats van 11.00 tot 16.00 uur in de nieuwestraat in Pietermaai. De organisatie benadrukt dat het absoluut niet om een 1 april-grap gaat. Iedereen is welkom. Wil je ook een steentje bijdragen? Morgen tussen 10.00 en 16.00 uur en zondag tussen 16.00 en 18.00 uur kun je je spullen kwijt bij NAAM in Pietermaai of bellen met 5630333.

2 reacties op “Geef om ’t geven”

  1. Hahahaha

  2. Ik kan helaas niets weggeven.. sinds 10-10 is alles zo duur geworden dat ik niets meer overhou..