• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengen wij iets op het eiland onder de aandacht. Dit keer neemt Versgeperst.com een kijkje bij schilder Andre Nagtegaal die de Curaçaose cultuur op een karikaturale manier naar voren brengt.

Nagtegaal schildert al ongeveer tien jaar de Curaçaose cultuur. Sinds 2006 zijn de gigi’s onstaan waarvoor Nagtegaal vooral zijn oma als inspiratie heeft gebruikt. De Curaçaose schilder zet zich nu vooral in voor goede doelen en doneert regelmatig zijn werken. Zo heeft hij in 2009 afbeeldingen voor de kalender van Pink Ribbon verzorgd en heeft hij een schilderij gemaakt voor stichting CliniClowns. Het schilderij werd afgebeeld op een boodschappentas waarvan de opbrengst werd gedoneerd.

2 reacties op “Vers@ Andre Nagtegaal”

  1. Nice Andre! We used to always draw in class during Boas class. Tee hee! I am so proud of you!

  2. Wat een leuke vrolijke schilderijen!!!!! Eén van de weingige mensen die echt zijn best doet om dit eiland op te vrolijken in deze barre criminele tijden. Valt me wel op dat ie als blanke jukorsow alleen maar kleurlingen in zijn taferelen heeft……Maar echt heel leuk, zou graag willlen weten waar ik er eentje kan aanschaffen…..Hoop dat ie ook zelf op curacao woont, misgien kan ie de ambtsbestuurders ook in een positief daglight schilderen….