• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De basisschool Kolegio Nechi Pieters in de wijk Buena Vista is er niet best aan toe.  Een barak op het schoolplein staat op instorten en afgekeurde speeltoestellen staan er verloren bij. Tijd voor actie vindt een onlangs opgerichte projectgroep.

Gideon Jonker, woordvoerder van de projectgroep ‘Kolegio Nechi Pieters’, vertelt dat een opknapbeurt hoog nodig is. “De school heeft te maken met een afnemend aantal leerlingen. Door het schoolplein en het gebouw zelf aan te pakken en op te knappen, hopen we dat ouders er voor kiezen om hun kinderen naar deze school te sturen. Zaterdag gaan we de binnenspeelplaats en de voorkant van de school van een verse laag verf voorzien.”

Projectgroep
Het bedrijf Capital Management & Trust Co. N.V waar Jonker werkzaam is, geeft iedere maand al een sociale vrijwilligersbijdrage aan het schoolfonds, maar wil ook zelf de handen uit de mouwen steken en richtte daarom de projectgroep op. Jonker: “Helaas is het beschikbare geld niet toereikend om de gehele school op te knappen, daarom hebben wij besloten om mede met eigen mankracht en geld een deel van het schoolgebouw aan te pakken. Wij hopen met ons enthousiasme en doorzettingsvermogen de basisschool weer een mooi aangezicht te geven.”

Nieuwe sponsors
Inmiddels heeft bouwbedrijf Kooyman al een donatie gedaan, heeft Rent-it-all een aantal stellages aangeboden en zal Curaçao Electro Tech een aantal plafondventilatoren doneren. Toch is de projectgroep nog steeds op zoek naar nieuwe sponsors die mee willen helpen om de basisschool weer allure te geven. Jonker:  “We hopen spoedig dat we nieuwe sponsors welkom mogen heten, zodat het een project van ons allen wordt”. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gideon Jonker op gjonker@cmtc-nv.com.

4 reacties op “Opknapactie basisschool Buena Vista”

 1. in plaats dat je gaat helpen en minder schreeuwen over die : makamba’s. Die hele regering doet toch geen moer voor de leerlingen, onze toekomst.
  Hier sprak een makamba met yu di Korsou gevoelens

 2. Erg he Tula? Pakken “ze” nu ook al jouw revolutie af?
  Kan je alsnog lekker zitten niksen en blijven klagen… 😉

 3. Tenminste doen die “makamba’s” wat voor de mensen hier op het eiland!
  Wat heb jij ooit voor je landgenoten gedaan?
  Ondankbare konjo!!

 4. Gideon Jonker.. weer zo’n makamba..

  Laat Monk het maar opknappen!