• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO  –  Meer dan drieduizend duiken maakte Roos Zeeuwe van duikschool Sunrise Diving al in haar leven, maar een ontmoeting met dolfijnen in zee bij Curaçao had ze nog nooit in haar logboek kunnen schrijven. Vrijdag bracht ze daar verandering in.
“Ik was samen met drie beginnende duikers aan het vissen kijken bij duikplaats de Tug Boat op ongeveer vier meter diepte. We zouden bijna weer naar huis gaan, toen ik schuin achter mij een piepend geluid hoorde. Toen ik me omdraaide zag ik een groep van ongeveer dertig dolfijnen voorbij zwemmen. Er zat zelfs een babydolfijntje bij” vertelt Roos enthousiast.

Onderwatercamera
“Omdat het de laatste duik was met dit groepje, had ik mijn onderwatercamera meegenomen. Ik ben meteen foto’s gaan maken en heb de dolfijnen gelukkig ook kunnen filmen. We stonden echt te stuiteren toen we weer op de kant stonden, zo gaaf was het!” gaat Roos blij verder. “Deze week was trouwens sowieso een goeie duikweek, want bij Playa Forti zag ik vier schildpadden bij elkaar zwemmen en bij de Caracasbaai kwam ik drie zeepaardjes tegen, terwijl je die bijna nooit ziet”.

Gespot
Roos en haar leerlingen waren niet de enigen die de groep dolfijnen hadden opgemerkt. “Ik hoorde van andere mensen dat ze diezelfde dag in de buurt van Zanzibar de beesten ook in het water hadden zien spartelen. En een vriend van me was zaterdag met zijn boot in de buurt van Barbara Beach en kwam daar ook een groep dolfijnen tegen.”

Foto: Chris Schmitz

Haai
Duikinstructeur Chris Schmitz, de vriend van Roos, hoefde vorige week aan de keukentafel niet voor zijn vriendin onder te doen. Roos vertelt dat hij na een duik bij Playa Forti zag hoe vissers een levende haai, een zogenaamde Short Vin Maco, uit het water haalden. “Deze haai wordt gevangen voor consumptie in restaurants. Ze komen voor in het Caribisch gebied en kunnen duikers lastig vallen, maar zijn eigenlijk alleen gevaarlijk als er open vlees of bloed in het water ligt. De vissers hadden de kop van het dier niet nodig, dus die nam manlief als cadeautje voor me mee naar huis.”

5 reacties op “30 dolfijnen gespot, één haai gevangen”

 1. Hey roosje das mooi spontaan dolfijntjes op cam top zeg!!!
  als ik een bezoekje eiland heb!!! gaan we de tug boot site effe avonturen.
  keep the good work meisje xx

 2. Superrr leukk!!
  Stiekem ook heel erg jaloers hoor! Dus vanaf nu ga ik elke dag mee duiken 🙂

 3. Jaaaa helemaal super!! Hier een langere versie…

  http://www.youtube.com/watch?v=-YBDUsrRlHY&list=UU58aMU9Lw0bYCpkRbuAQMgw&index=2&feature=plcp

 4. http://vimeo.com/38228303

  wij hebben ze op film!

 5. hey dushi, een leuk stukje zeg. merk zelf ook dat t onderwaterleven op curacao de laatste maanden weer echt aan t opbloeien is. zie de laatste tijd weer veel apart leven onderwater.