• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Iedere week geeft Versgeperst.com je een update van de nieuwste film die draait in The Movies of The Cinemas op Curaçao. Deze week in The Movies: The Hunger Games, geregisseerd door Gary Ross. In The Cinemas wordt de filmfestivalfilm Shame uitgezonden.

Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem. In dit land eist het regerende Capitol jaarlijks dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen.

Overleven
De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten van Panem. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Cinemas
In The Cinemas wordt Shame vertoond, een film die in verband met het Curaçao International Film Festival wordt uitgezonden. Shame gaat over Brandon in het hippe New York. Brandon is charmant, slim en seksverslaafd. Hij vermaakt zich uitstekend is de stad en houdt iedereen veilig op afstand. Tot zijn jongere zusje zich in zijn leven mengt. Zij is precies het tegenovergestelde van haar broer en hunkert naar dieper contact.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Fzht93HMqZw

www.versgeperst.com