• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wanneer je op Facebook je woon- of geboorteplaats in wilt vullen, kom je bedrogen uit. Curaçao wordt na bijna anderhalf jaar nog niet herkend op de sociale netwerksite. Norbert George wil hier verandering in brengen en roept iedereen op lid te worden van de facebookgroep.

De facebookpagina ‘We want FB to use our new country name, Curaçao’ is opgezet om te zorgen dat Facebook ons nieuwe land herkent en dus erkent. Momenteel kun je alleen de optie ‘Netherlands Antilles’ invullen terwijl deze sinds 10-10-10 niet meer bestaan. “Dit is over jou, mij en alle andere mensen van Curaçao, verenigd voor een doel”, staat op de pagina. Norbert George, oprichter van de pagina, heeft inmiddels ook gemaild met Facebook over het probleem. De groep telt op dit moment 640 leden.

8 reacties op “‘Erken Curaçao op Facebook’”

 1. Wees blij mensen.. Curacao krijgt op dit moment zo’n slechte naam dat als je zegt dat je uit Curacao komt mensen meteen denken dat je een crimineel bent.. Veel mensen leggen de link met Nederlandse Antillen nog niet..

 2. Ik had dit probleem laatst ook om lid te worden van American Arilines Advantage miles. Ik heb gewoon een mailtjegestuurd naar AA en de web-site is nu aangepast. Als we dit nu allemaal doen wanneer we het probleem tegenkomen dan wordt het het op een case-by-case basis opgelost. Helaas is er gaan andere weg te bewandelen.

 3. Het land zelf hanteert overal nog steeds “Nederlandse Antillen” en als je er wat van zegt dan wordt niemand er warm of koud van.

  Daarnaast maken we natuurlijk niet echt veel indruk als land. Laten we nu niet aan zelfimportantie gaan lijden, daar schiet je niets mee op.

 4. Ach, mijn vriendin heeft twee weken terug een sedula gehaald. 1 keer raden wat daar op staat. Volgens mij zijn die dingen dan geen eens meer rechtsgeldig, een id van een niet bestaand land.

 5. Dus met andere woorden heeft deze gast niks beter te doen dan op facebook zitten niksen. mooi!

 6. Ik kom dit probleem vaker tegen. Ook op websites waar je je netjes wilt registeren met de juiste info. Ik denk dat het beter is om allemaal. net als ik al meermalen gedaan heb. een bug in FB aanmeldt via http://www.facebook.com/help/contact_us.php?id=226916947395364
  Ik denk dat we dan beter ‘gehoord’ zullen worden dan een FB fan page. FB leest dezxe namelijk maar amper. Maar als één iemand een buig aanmeld heeft het geen prio. Maar als het 100-en zijn wel 😛

 7. Tja Curacao is eenmaal niet zo belangrijk in de wereld wat wij ook wel denken..

 8. Laat curacao dan eens stempels aanpassen naar curacao en niet nederlandse antillen zoals de.post nog steeds doet