• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jongeren op Curaçao hebben laten zien dat er ware filmmakers in hen schuilen. 34 groepjes leerlingen van verschillende scholen deden mee aan het junior filmproject  ‘Short Movies. Big Stories’. “We zien in elke deelnemer een toekomstige producer”, zo vertelt projectleider Percy Pinedo.

 

De jonge filmmakers kregen de opdracht om alleen of in een groepje van maximaal drie personen een documentaire of film van vijf minuten te maken. De films moesten passen in de thema’s milieu, identiteit of muziek.  “De jury was echt onder de indruk van het aantal, maar meer nog van de kwaliteit van de aangeleverde producten en zij hadden het best moeilijk om tot een eindbeoordeling te komen en de winnaars te bepalen”, vertelt Pinedo.

Winnaars
De jury heeft de volgende drie winnaars gekozen. In de categorie fictie won de film ‘W.D.D.H. “What the Deaf Don’t Hear’, gefilmd door Benjamin Boyce en Kelsey Gittens van Kolegio Alejandro Paula. De winnende muziekvideo was bedacht en uitgevoerd door Inez Fariza and Elyse Josefine van het Radulphus College en Kolegio Alejandro Paula. De uitgekozen documentaire ‘Petroli’ werd gemaakt door Vincent Lauffer van Instituto Buena Bista.  De winnaars ontvangen alle drie een geldprijs van 2000 gulden.

Publieksprijs
De jury heeft zijn stem uitgebracht, maar het eiland mag zelf ook stemmen. Tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam z iedere avond in zaal 6 van The Cinemas de winnende films worden getoond. Bezoekers krijgen een stemkaart waarop zij hun favoriet kunnen aangeven. De makers van de film die de meeste stemmen heeft ontvangen, krijgen een geheel verzorgde reis naar Rotterdam en toegang tot het International Film Festival van Rotterdam.

www.versgeperst.com