• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dagen vol film, cultuur en muziek staan eind van deze maand op het programma. Het International Film Festival Rotterdam reist naar Curaçao en belooft de meeste uiteenlopende films te laten zien terwijl jeugdkoren het muzikale deel vertolken. Kaartjes voor het festival zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar.

De organisatie van het CIFFR hoopt een ontmoetingsplaats te creëeren voor nieuwsgierige filmmakers en geïnteresseerde, avonturistische bezoekers. Het filmfestival draait niet alleen om film, ook aan muziek en educatie is gedacht. Tijdens de vier filmdagen zullen twee lokale jeugdorkesten zorgen voor muzikaal vermaak. Ook worden de winnaars van het project Short Movies, Big Stories bekendgemaakt. Tijdens dit project zijn scholieren aan de slag gaan gegaan en hebben zelf korte films gemaakt.

Tentoonstelling
De familie Van Veldhoven zal tijdens de festivaldagen camera’s tentoonstellen die stammen uit de laatste paar honderd jaar en verzameld zijn door vader Van Veldhoven. De familie migreerde enige tijd naar Canada waarna zij in 1999 terugkeerden naar Curaçao met meer dan 300 camera’s. 50 van deze exemplaren zijn te bewonderen tijdens het filmfestival.

Tickets
Een normaal kaartje voor het festival kost 13,50 gulden. De organisatie heeft het bedrag opzettelijk lager gemaakt dan een normaal bioscoopticktet zodat het festival toegankelijk is voor iedereen en er meerdere films bekeken kunnen worden. Voor scholen gelden er speciale prijzen. Studenten kunnen op vertoon van hun studentenpas of ID op vrijdag naar binnen voor 6,50 gulden per persoon. Kaartjes voor het festival zijn dagelijks te koop bij The Cinemas tussen 11.00 en 00.00 uur.

Films
Het filmfestival vindt plaats van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april. Er zijn inmiddels al een paar films bekendgemaakt die tijdens het festival te zien zijn. Voor de lijst met films kun je hier klikken.

www.versgeperst.com