• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met nog meer dan een week te gaan, licht het Curacao International Film Festival Rotterdam een tipje van de sluier op. Donderdag wordt een preview van de speelfilm Shame van Steve McQueen gedraaid in The Cinemas. De film speelt zich af in New York en vertelt het verhaal van de seksverslaafde Brandon.

Brandon weet zijn sekslusten goed te verbergen: hij is knap, charmant en weet zonder veel moeite vrouwen op te pikken aan de bar om zich staande te houden. Amsterdam is voor hem dé habitat om dieper contact te mijden en zijn anonieme levensstijl voort te zetten. Wanneer zijn jongere zusje in zijn leven komt gooit dit echter roet in het eten. Sissy wringt zich in zijn leven en is extravert en juist hunkerend naar contact.

Gespleten ziel
De Londense producer McQueen kenmerkt zijn film door lange opnames waarbij hij toch de aandacht van de kijker blijft trekken. McQueen, die als gevierd videokunstenaar overstapte naar de filmwereld, maakt werk dat uit is op confrontatie. Hij mangelt de kijker een beetje en maakt die deelgenoot van zijn zelfdestructieve personages. Shame is niet zozeer een realistisch verslag van een seksverslaving, maar portretteert bijzonder krachtig en rauw een gespleten ziel. De film is donderdag om 20.00 uur te zien bij The Cinemas.

1 reactie op “Film Festival geeft voorproefje”

  1. Een paar weken? Een paar dagen zullen jullie bedoelen! Volgende week is het al zover hoor…. Ik heb er zin in!