• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de welbekende krant New York Times is een groot artikel over Curaçao verschenen. In het artikel ‘Curaçao after dark’, dat in de zondagseditie van de krant stond, heeft de auteur uitgebreid het nachtleven van Curaçao beschreven. Ook staan er diverse interviews met lokale artiesten in.

Het artikel begint bij Tu Tu Tango, waar de auteur zich de eerste avond bevond. Na een kort interview met DJ Tico worden de lezers meegenomen naar Club Façade.

Nachtleven
Hierna wordt er een stukje geschiedenis en technische informatie gegeven over het eiland. De slavernij van vroeger, de verschillende talen en de hotels komen voorbij. Maar het uitgebreidst wordt er verteld over de muziek en het nachtleven op Curaçao. De auteur neemt je mee naar Blues, Mundo Bizarro, Zanzibar, Bananas, en Bermuda.

Interviews
Tussendoor zijn er verschillende interviews te lezen met onder andere Junior Teclá, Axel Pikero, de zanger van de band Dreams, en Elia Isenia, die driemaal Tumba koningin is geweest. De term ‘ritmo kombiná’ wordt uitgelegd en ook het tumba festival komt voorbij. Ook Area 51 en Enmeris komen voor in het artikel.

Enthousiast
Naast het nachtleven krijgen de lezers ook nog een indruk van het eiland overdag. Het Kura Hulanda slavenmuseum, de verschillende stranden,  het Christoffelpark, en zelfs de welbekende ‘truki pans’ komen voorbij. Het artikel is tevens online te lezen en er zijn al vele enthousiaste reacties geplaatst over het artikel over ons eiland.

5 reacties op “Curaçao in de New York Times”

  1. In de NYT bedoel ik.

  2. Er zijn alweer een aantal negatieve reacties te lezen. Ook in de US is deze pretregering inmiddels bekend.

  3. Ze hebben niet het echte nachtleven gezien.. lekker bier drinken bij een snek met Spaanstalge dames.

  4. Mirage?? Nachtleven?? Daar niet geweest??

  5. Facade is niet echt een tent voor touristen..