• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Patricius, de heilige die in de vijfde eeuw het ongelovige Ierland moest bekeren, wordt morgen op vele plaatsen in de wereld feestelijk herdacht. Daarbij ontbreken de grote parades en het groene bier niet. Maar wat houdt St. Patricksday precies in en wordt er op Curaçao nog gevierd?
Wanneer Patricius precies leefde weet niemand, maar het was ergens in de vijfde eeuw. Hij werd op zestienjarige leeftijd als slaaf naar Ierland gebracht waar hij schapenherder werd. Een aantal jaar later volgde Patricius de priesteropleiding in het Franse Auxerre en kreeg de opdracht het heidense Ierland te bekeren. Hij ging terug naar het eiland en wist op de meest afgelegen plekken, waar niemand ooit een prediker had gezien, het christendom te brengen. Patricius zou honderden kerken hebben gesticht.

Groen
Vandaag kleurt de wereld, ter gelegenheid van de herdenking van Patricius, groen. Groen is de kleur van het klaverblad dat Patricius gebruikte als voorbeeld van de Heilige Drie-Eenheid. Overal ter wereld zijn parades, muziek en carnaval te vinden en ook van een groen biertje hoef je vandaag niet op te kijken. Vooral in Ierland gaat het dak er compleet af.

Groen Curaçao
Op Curaçao leeft St. Patricksday niet echt, maar café Bijna Thuis laat de dag niet zomaar voorbijgaan. Net als vorig jaar kleur de tent voor een dag groen en is iedereen welkom hieraan mee te doen. Vanaf 20.00 uur zorgt de band Charming Bastards voor het muzikaal vertier. Voorafgaand aan de viering is de rugbywedstrijd Engeland – Ierland vanaf 13.00 uur te zien.

1 reactie op “Fijne St. Patricksday!”

  1. Maar wij hebben; St. Pastechi day..!