• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De bekende Amsterdamse straatentertainer Jimi, ook wel Pickett genoemd, Humphrey Pietersz (61) is gisteren overleden in hospice Het Veerhuis in Amsterdam. De Curaçaose Jimi leed sinds anderhalf jaar aan longkanker. De artiest vermaakte vijftien jaar lang het winkelende publiek.

Van 1995 tot oktober 2010 trad Jimi enkele dagen per week op voor ‘een grote zaak’, de Hema in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam.

Publiek
Jimi, die op zijn zeventiende naar Nederland kwam, stond erom bekend dat hij niet alleen zong en speelde, maar ook anekdotes vertelde en een vriendelijk woord had voor iedereen. Honderden mensen uit ‘zijn publiek’ dankten hem daar de afgelopen maanden voor via sms en mail.

Affiches
Vrienden hielden dat publiek op de hoogte door middel van affiches, waarop tevens anekdotes en foto’s verschenen die opgehangen werden in ‘zijn’ hoekje en bij winkels in de buurt. Op zijn beurt dankte Jimi zijn publiek voor vijftien fantastische jaren.

6 reacties op “Curaçaose straatentertainer Jimi overleden”

 1. Perry maesion,
  Mi ruman sosega na pas, Rust in vrede, je was een echte vriend, ik kan geen afscheid van je nemen want ik zit nu op ons dushi Korsou. Sosega na pas

 2. Jimi, je kleurde ons leven in Amsterdam,
  We gaan je missen, fijn dat je er altijd was.
  xxx

 3. Bijzondere man! R.I.P Jimi …

 4. Ik woonde meer dan 15 jr. in de Ferd. Bolstraat precies op het hoekje tegenover de Hema. Ik kende Jimi dan ook erg goed. Hij was altijd een erg blije, vriendelijke man die een praatje, vooral over de politiek, enorm op prijs stelde, blij was als je een broodje Surinaamse kerrie-kip voor hem kocht en een blikje erbij deed.
  Ik hoop dat hij rustig is ingeslapen.

 5. MI TA SPERA KU ESUNNAN KU TIN POTRET DI DJE I ANEKDOTA DI DJE POR PUBLIKANAN RIBA FACEBOOK PA NOS POR APRESIANAN. R.I.P. IMMY.

 6. Zo’n lieve en bijzondere man, blij dat ik hem heb mogen leren kennen. RIP lieve Jimi!!!! <3