• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Theaterliefhebbers komen deze week zeker aan hun trekken bij Theater Luna Blou. Zowel voor jong en oud zijn er voorstellingen. Van een magische boomhut tot een liefdesverhaal die je meeneemt naar het exotische Brazilië.

 
Het theaterstuk ‘Bo ta biba den mi potmoni’ van Juni Aniceta opent de wereld van vrouwen die achter mannen aanzitten met geld. De jonge dames worden ook wel portomonneezuigers genoemd omdat de sexy dames in de portomonnee blijven hangen totdat die helemaal leeg is. Een voorstelling over mannen die geld hebben en vrouwen die van geld houden. Vanavond om 21.00 uur is de première van Bo ta biba den mi potmoni in Theater Luna Blou. Zaterdag en zondag start het theaterstuk eveneens om 21.00 uur, kaartjes kosten 27,50 gulden.

De boomhut
In de tuin van Robin staat al jarenlang een boom met een boomhut. Vanuit de hut kijkt Robin naar de wereld vol verbeeldingskracht. Maar dan komt de projectontwikkelaar mevrouw Van der Linde langs. Maar haar verbeelding is heel anders dan die van de kleine Robin. Zij ziet op de plek van de boom een prachtig winkelcentrum compleet met parkeergarage voor zich. Krijgt de projectontwikkelaar haar zin en zal de boom sneuvelen? Er moet iets gebeuren! De boom moet gered worden! Werk aan de winkel voor…SuperRobin! De muzikale theatervoorstelling van de Dames Slier is een aanrader voor kinderen en wordt zaterdag om 17.00 uur gespeeld in Theater Luna Blou. Kaartjes kosten voor kinderen 7,50 gulden en voor volwassenen 15 gulden.

Orfeu
De legendarische Braziliaanse Carlos Diegues herschikt de tragische mythe van Orpheu de Conceicao in de sloppenwijken van Rio de Janeiro tijdens carnaval. Orfeu is een beroemde sambaspeler en één van de meest gerespecteerde leden van de buurt van Carioca Hill, een labyrint van vuile straten en snel gemaakt hutjes meedogenloos gecontroleerd door drugsbaron Lucinho. Orfeu leeft echter een vergulde leven. De lokale schoonheden vallen als een blok voor de sambaspeler, kinderen aanbidden hem en de corrupte politie valt hem niet lastig.

Euridice
Tijdens de aanloop naar carnaval wordt zijn wereld ondersteboven gedraaid als de verschijning van de prachtige Euridice voorbijkomt, die net verhuisd is van de ongetemde achterland van de Amazone. Maar plotseling duikt het verleden van Euridice op en komm Orfeu voor een brutale test van de liefde te staan. Het liefdesverhaal van Orfeu en Euridice is dinsdag om 19.00 uur te zien in Theater Luna Blou, kaartjes kosten 13,50 gulden.

www.versgeperst.com