• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose Marlon Reina heeft vandaag in Amsterdam de ‘Connecting Differences Award’ gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich actief inzet voor homo-emancipatie. Naast Marlon, was ook Curaçaoenaar Juan Walter genomineerd.

 
De prijs is bedoeld om de winnaar in het zonnetje te zetten, te waarderen voor het gedane werk en te inspireren om dat voort te zetten. De jury koos unaniem voor journalist en programmamaker Marlon Reina.

Achter de schermen
Marlon:  “Ik ben heel erg blij en vereerd met de prijs. De andere twee genomineerden waren goed, maar ik vind dat ik deze prijs zeker verdien. De afgelopen jaren heb ik heel veel werk voor de homo-emancipatie gedaan, maar ik bleef zelf altijd achter de schermen. Nu is het tijd om meer op de voorgrond te treden en in de spotlights te gaan staan.”

Prijsuitreiking

Juryrapport
Organisator Chris Bouma spreekt van een ‘geweldige avond’. “Marlon heeft deze prijs heel erg verdiend. De jury beschrijft Marlon in hun juryrapport als een bruggenbouwer die ‘als journalist en programmamaker op de voorgrond treedt als een openlijk homoseksuele man uit een gemeenschap waar dat niet altijd tot positieve reacties leidt’. De jury is onder de indruk van de kracht die uitgaat van Marlon als rolmodel, waardoor anderen zich door hem gesteund voelen in het uitkomen van hun seksualiteit.”

Mening verkondigen
Marlon zal zeker meer van zich laten horen. “Deze prijs is voor mij een stimulans om me minder bescheiden op te stellen. Ik hou van schrijven en ik heb overal een scherpe mening over. Bijvoorbeeld over de politiek in Nederland en Curaçao of over homo- en vrouwen rechten. Ik wil mijn mening in columns op internet gaan verkondigen.”

12 reacties op “Marlon Reina: ‘Ik verdien deze prijs’”

 1. Whoop whoop, tot on Suriname was dit nieuws op de radio! Gefeliciteerd marlon, en ik vond het een mooi doel om meer uit de schaduw te treden!

 2. @ koetje boe. Geaardheid moet gewoon geen aanleiding tot discussie vormen.

  Kleur ook niet, maar ja zwart blijft toch een minderwaardigheidscomplex te veroorzaken alsmede oeverloze debiele discussies elk jaar weer. Ik wacht nog op Driekoningen, want die zwarte van de 3 werd tot nu toe met rust gelaten.

 3. Meer dan verdiend. De winnaar is aimabel en straightforward

 4. Hartelijk gefeliciteerd, Esta great di ta un Joe di Korsou great great hom !!!! xxx Brasa … Chimpy

 5. Omdat je homo bent steun je vanzelfsprekend andere homo’s? Dus als hetero steun je hetero’s? Hallllooo kom uit je hokje!!! Geaardheid moet gewoon geen aanleiding tot discussie vormen

 6. Hopelijk zullen er meer YDK homos uit de kast komen!

 7. O wat leuk dat Totekki ook homofiel is. Volgend jaar wint Totekki de hoofdprijs.

 8. @Sander, wat een slap gelul kraam je uit,( gelukklig zijn er mensen zoals jullie die deze bepaalde groep mensen steunen), als je homo bent dan steun je toch vanzelfsprekend ander homo’s, van “valse nichten” weet ik het zonet nog niet.

 9. gefeliciteerd met de prijs.
  gelukklig zijn er mensen zoals jullie die deze bepaalde groep mensen steunen.
  vaak worden ze door familie en vrienden uitgekotst.
  waardoor mensen in een isolement komen en depressief worden.
  daarom ga door met dit goede werk…..
  ieder goed willend mens verdient een mooie plek in de maatschappij.

 10. Marlon eige bescheidenheid zou je wel gesiert hebben, lijkt meer op een opmerking van een valse nicht.

 11. Geweldig,van harte gefeliciteerd!

 12. Inderdaad een welverdiende prijs! Proficiat