• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Street PaintingCURAÇAO – Voor de derde keer worden de straten van Punda gekleurd met de meest uiteenlopende schilderijen. Tijdens Colors of Willemstad gaan wereldberoemde kunstenaars en lokale talenten aan de slag op de tegels van de straten en maken van Punda een kleurrijk en indrukwekkend plaatje.
250 deelnemers ontfermden zich vorig jaar over de straten van Willemstad terwijl 10.000 bezoekers het centrum van de stad opzochten op hun werk te bekijken. Dit jaar hoopt de organisatie op nog meer bezoekers. Behalve genieten van kunst, worden bezoekers ook voorzien van een portie muziek en eten.

Street Painting
De basis van Colors of Willemstad ligt bij street painting, een van oorsprong Italiaanse kunstvorm uit de 16de eeuw. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal pastelkrijt om tekeningen direct op de straat of stoep te maken. Toeschouwers kunnen live zien hoe de tekening steeds groter en completer wordt tot ze bijna in de tekening worden getrokken. Street painten is op Curacao een nog vrijwel onbekend fenomeen, waardoor het ook voor professionele kunstschilders een uitdaging is om mee te doen.

Meedoen
De derde editie van Colors of Willemstad vindt plaats op zaterdag 31 maart en zondag 1 april. Het festival is vrij toegankelijk voor iedereen. Schildertalenten die de uitdaging met de straat willen aangaan, kunnen zich opgeven als deelnemer via de website.

 

2 reacties op “Willemstad wordt gekleurd”

  1. […] lokale talenten aan de slag op de tegels van de straten en maken van Punda een … Read more on Versgeperst.com Schilderen Projecten Chinese, Goghhuis, koopt, Londen, […]

  2. Wow, dat is leuk !!!!! Eindelijk wat meer kleur in het straat beeld !!!!