• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 44e conferentie van de Associatie van Caribische Historici (ACH) wordt in mei georganiseerd op Curaçao. De associatie vroeg Curaçao als gastheer op te treden voor de conferentie en dit verzoek werd met beide handen aangegrepen. De conferentie werd in de jaren ’70 ook georganiseerd op Curaçao.

De eerste conferentie schijnt een succes te zijn geweest en de gasten hadden goede herinneringen aan het eiland. Van 13 tot 18 mei zal het eiland weer volstromen met historici en wetenschappers uit alle windstreken. Er zal deze keer gesproken worden over interessante onderwerpen over de geschiedenis van het Caribisch Gebied. Zo zal onder andere de afschaffing van de slavernij besproken worden, de ‘business history’ van de regio, de Joodse historie, identiteitsproblemen in de Caribbean en de medische geschiedenis.

Deelnemen
Wetenschappers uit alle delen van de wereld zullen samen met jonge historici discussiëren en praten over de kleurrijke geschiedenis van de Caribbean. Op de eerste dag leidt Curaçao twee lokale panels met de onderwerpen Emancipatie als een continu proces en Het belang van geschiedenis in het onderwijs. Lokale historici worden opgeroepen hieraan te deel te nemen. Inschrijven kan via de website van ACH. Hier kun je ook eisen vinden waaraan deelnemers moeten voldoen.

Doelen
ACH is begonnen in 1968 toen historici uit het hele Caribische gebied bij elkaar kwamen om de geschiedenis te bespreken. In 1972 werd ACH officieel opgericht. De organisatie heeft als doel de historische studies van het Caribisch gebied te bevorderen; het uitwisselen van informatie en communicatie te bevorderen door conferenties, seminars en publicaties en ondersteuning te bieden bij publicaties van historische studies uit het Caribisch Gebied.

www.versgeperst.com