• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gezondheidsbeurs WTC CuracaoCURAÇAO – De eerste gezondheidsbeurs, die zondag 28 februari in het World Trade Center plaatsvond, heeft maar liefst achtduizend bezoekers getrokken. “Het was een groot succes en ik kijk zeer tevreden terug op de beurs”, vertelt Jenny de Windt, voorzitter van ‘fundashon Pa Motiva I Rekrea’.

De Windt heeft al acht jaar een radioprogramma op radio Direct over gezondheid en diabetes en is sinds september 2009 ook in een televisieprogramma  te zien op TeleCuracao. De Windt, die zelf diabetes heeft, vindt het erg belangrijk om mensen te informeren over gezondheid. Ze wilde graag iets extra’s doen voor mensen die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan en kwam zo op het idee van de gezondheidsbeurs. “Ik vind preventie het allerbelangrijkste, mensen die gezond zijn moeten gezond blijven en hier ook iets voor doen.”

Aantal bezoekers
De initiatiefneemster is erg tevreden met het verloop en de resultaten van de beurs. In totaal waren er zo’n zeventig stands van diverse instanties. De Windt vertelt dat ze de beurs met een aantal bezoekers van 1250 al succesvol had gevonden, laat staan nu met achtduizend bezoekers. “Maar ik ben pas helemaal tevreden als de beursbezoekers ook echt iets gaan doen met de informatie die ze hebben gekregen. Dan is mijn doel bereikt”. 

Vastenperiode
Als het aan De Windt ligt, vindt de beurs zeker de komende tien jaar plaats. Voor volgend jaar kan iedereen alvast 11 en 12 maart in de agenda’s noteren. De datum is bewust gekozen, net na de carnaval. “De veertig dagen van de vastenperiode na carnaval werken voor de Curaçaoënaar hetzelfde als Nieuwjaar: mensen maken goede voornemens en hier hoort ook gezonder en bewuster eten bij. Hier speel ik op in door in deze tijd de gezondheidsbeurs te organiseren en zo hopelijk veel mensen te bereiken. Natuurlijk is het wel de bedoeling om ook na deze periode met gezondheid bezig te blijven, want dat is zo ontzettend belangrijk”, aldus voorzitter De Windt. 

Radioprogramma
Dinsdagavond 2 maart staat het hele radioprogramma van De Windt van 21:15 tot 22:15 uur in het teken van de eerste gezondheidsbeurs. Haar programma is te beluisteren op frequentie 107.1.
2 reacties op “Succesvolle gezondheidsbeurs in het WTC”

  1. Zelfs het eten dat op een gezonde manier werd voorbereid viel in de smaak.Petje af voor ”The Trader”

  2. Super..en ook zieken worden genezen als ze alles voor doen en streven om gezond te blijven YES.