• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mon Art Gallery exposeert morgen kunst van drie bijzondere vrouwen. Nicole Cathrine Hoogendijk, Annemieke Dicke en Rebecca Paz Valles tonen in galerie hun talenten in de expositie ‘Into the Skin’. Van fotografie tot schilderijen naar sieraden met een Caribische twist.


Voor Hoogendijk speelt de huid een belangrijke rol in haar werken. Naast de menselijke huid spelen ook de huid van Curaçaose huizen of religie een onderhuidse rol. In haar werken die bestaan uit foto’s en mixed media overheersen roze tinten die refereren naar de vrouw. Kenmerkend is de foto L’histoire se répéte, die ook in de Dutch Caribbean Art Diary van 2012 is afgebeeld. De foto verwijst naar de terugkeer naar Curaçao, het eiland waar Hoogendijk opgroeide en dat haar nog steeds inspireert.

Ode aan de vrouw
Kunstenares Annemieke Dicke staat bekend om haar keramische werken zoals de serie vuurtorens die vorig jaar in het Maritiem Museum geëxposeerd werd. Maar haar portfolio is omvangrijk en bevat behalve keramisch werk, ook bronzen beelden en schilderijen. Into the Skin toont een serie vrolijke schilderijen van acryl op linnen, waarin ze een ode brengt aan het vrouwelijk lichaam.


Ultra-vrouwelijke creaties
De sieraden van Rebecca Paz Valles showen in de expositie Into the Skin de nieuwe voorjaarscollectie met een uitstraling die teruggaat naar de jaren vijftig. De ultra-vrouwelijke creaties zijn geïnspireerd door de modeshows van New York en Parijs, waar pastelkleuren en frisse tinten domineerden. Mon Art Gallery opent morgen om 19.00 uur de expositie Into the Skin. De werken van de drie vrouwen zijn een week lang te bewonderen.

www.versgeperst.com