• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leerlingen van het St. Paulus College hadden vandaag een hele speciale activiteit tijdens de naschoolse opvang. 26 kinderen kregen de kans om samen met drie juffen te zien hoe het marineschip Hr. Ms. Amsterdam er van binnen uitziet.

Met een glaasje limonade werden de kinderen op het schip welkom geheten door de mariniers. Nadat ze een korte introductie over het schip hadden gekregen was het tijd om zelf eens een kijkje te nemen in de verschillende ruimtes zoals de stuurhut, de slaapkamers en het helicopterdek. Wie had gedacht dat het schip zelfs  een eigen tandartspraktijk  en fitnessruimte heeft?

Logo
Cedione Hanse (11) uit groep zeven vond de rondleiding erg leuk.  “De mariniers waren erg lief voor ons. Ik mocht ook een pet op. Het logo dat erop staat had ik al eens in het geschiedenisboek gezien, dus ik vind het heel leuk om het nu eens in het echt te zien.”

Afscheidscadeautje
Als uitsmijter van de rondleiding kregen alle kinderen een ijsje en was er nog de kans om vragen te stellen aan de mariniers. Na anderhalf uur was het tijd om weer terug naar school te gaan, maar  niet met lege handen. Met een tasje met drinken, snoepjes en een grote poster van de Koninklijke Marine werden de kinderen met de bus van de Marine weer teruggebracht.

3 reacties op “Kindermiddag bij de marine”

  1. Geweldig initiatief en wat een mooie positieve plaatjes!! En leuk dat de Marina hieraan meewerkt. Zelf ben ik namens COCOSS Training & Advies actief met een begeleiden van een opleidingstraject van een aantal jongeren voor een goede plek in de samenleving. Wellicht dat ik de Marine vandaag eens even bel…..

  2. Dat is wel een heel kortzichtige reactie. Marine heeft nog geen 2% van de begroting en daar is al flink bezuinigd. Verbreed je kennis in internationale handel, de afhankelijkheid van Nederlands grondgebied en wat zeetransport daarnee te maken heeft. Dab kan het niet anders zijn dan dat je met het schaamrood op de kaken gaat toegeven dat je het bij het verkeerde eind had.

  3. Het is goed toeven bij de marine, daar wordt bijna net zo veel feest gevierd als door onze MFK ministers. Er staat de duurste fitness apparatuur waar personeel tot verre familie en kennissen van personeel onbeperkt gebruik van kan maken en deze mensen eten ook voor een spotprijs op de basis.
    Als er ergens bezuinigd kan worden is het wel de marine, en dan heb ik het nog niet over het feit dat de belangrijkste bezigheid van de marine het liggen op het strand van Mambo lijkt te zijn.