• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een nudistenresort op Curaçao: sommigen juichen het toe terwijl anderen er schande van spreken. Aandacht krijgen Paul van den Boogaard en zijn vrouw Hélène in ieder geval wel met hun idee. Het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek volgde het stel tijdens hun avontuur en 1.2 miljoen mensen keken mee.

De familie van den Boogaard had niks te klagen in Nederland: vader had een goede baan bij zijn familiebedrijf en de kinderen waren gezond en gelukkig. Toch besloten zij het roer om te gooien. De familie pakte hun biezen en vertrok met een ruim startkapitaal naar ons eiland. Inmiddels is The Natural Curaçao een feit en heeft de familie het eerste nudistenresort op Curaçao opgericht.

Ik vertrek
The Natural Curaçao is een ‘cloth optional resort’, wat inhoudt dat je zelf mag bepalen of je kleding aantrekt of liever naakt rondrent. Het resort is gevestigd in Banda Bou, vlakbij San Juan. De familie is tijdens hun plannen en avontuur gevolgd door de Tros voor het programma Ik Vertrek. De uitzending was zaterdagavond te zien en leverde 1.2 miljoen kijkers op. Op uitzendiggemist.nl is de aflevering inmiddels ook meer dan 70.000 keer bekeken.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

8 reacties op “‘Nudistenresort’ krijgt veel aandacht”

 1. Wellicht woont Nelli naast het blindeninstituut Fundashon Pro Bista?

  Of kopen haar buren hun brillen bij Optica Hakim.

 2. @ Nelli. Dus jouw buren zijn ook liefhebbers.:-) Wat is hun adres?

 3. Nelli, ik heb begrepen dat je buren nooit klagen omdat jij de muggen weg houdt door naakt te zonnebaden.

 4. Wat zeuren ze nou? Ik lig altijd in mn blootje bij mn zwembad.
  Ik heb mijn buren nog nooit horen klagen.

 5. Hopelijk de eerste van een reeks. Want miljoenen (duidelijk niet bekrompen) mensen genieten graag in hun blootje van hun vrije tijd / vakantie zònder wie dan ook kwaad daarmee te doen!
  Oppassen! Het is zo fijn, dat je als je het eenmaal probeert hoogstwaarschijnlijk nooit meer anders wilt. Kan je ‘die halve garderobekast’ thuis laten als je wilt gaan zwemmen 🙂

 6. Ik stel voor dat we op de airport ook een immigratieloket openen waarop arriverende toeristen indien gewenst naakt kunnen passeren.

  Hetzelfde loket kunnen we gebruiken voor vertrekkende ministers. Het kan denk ik geen kwaad om El Hakim en Jamaloodin (mega belastingschulden, broer van crimineel Robbie dos Santos) en Schotte (reeks van fraudes en leugens) tot op het blote lijf te screenen bij vertrek.

 7. Veel succes! Dat zal jullie zeker wel lukken met het mooie concept!

 8. kijk hoe wil je het hebben, 1.2 miljoen Nederlanders die het hebben gezien 45 min op tv met de naam Curaçao.

  als ik het CBT was dan deed ik bij uitzending gemist voordat mensen kijken er een Air berlin reclame bij.

  nu maar hopen als de follow -up word gefilmd maar positieve is, ook daar kijken een miljoen mensen na. Dus mensen laten we positief zijn en de familie Bogaard een eerlijke kans geven . Hun toekomst kan ook de toekomst van ons curaçao zijn.
  En als er nu mensen zijn die helemaal rood en verbrandt willen rondlopen, laat ze . Ze zitten met de blaren op hun billen.