• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vrijwilliger van de Dierenbescherming Siegmond van Lamoen gaat dit jaar de basisscholen op het eiland af om les te geven over (huis)dieren. De kinderen leren hoe zij om moeten gaan met beestjes en hoe zij bijvoorbeeld een hond kunnen leren luisteren.

Van Lamoen is in januari begonnen met het lesprogramma en heeft de eerste maanden van dit jaar gedoceerd aan de St. Anthoniusschool. Als afsluiting van de lessen kreeg Van Lamoen gezelschap van vrijwilliger Nathalie Peterson en hond Jojo. De kinderen mochten hun vaardigheden oefenen op Jojo door hem een opdracht te geven en te belonen met een koekje.

3 reacties op “Dierenles voor scholen”

 1. 1x is helaas niet genoeg. Ik vind het een heel goed initiatief! Ik hoop dat er wat kinderen beter met dieren hierdoor zullen omgaan dan hun ouders dat doen, helaas nemen kinderen de gewoonte om slecht met dieren om te gaan heel snel over.

 2. Gewèldig initiatief, want veel dieren hebben letterlijk en figuurlijk géén leven op dit eiland!
  Honden bijvoorbeeld zijn dus geen gevoelloze blafmachines (lawaaioverlast!), die je levenslang enkel in een tuin mag opsluiten of nog erger aan een ketting legt. Veel succes en bedankt Siegmond van Lamoen.

 3. Uitstekend idee en is nu op “”vrijwillige basis”” maar zou eigenlijk bij het lessenpakket moeten zitten,of 1 keer per week les over (huis)dieren.
  Zou een hoop dierenleed verminderen op dit eiland!