• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Geboren en getogen in Nederland, maar een sterke band met haar Caribische roots. Giovanca is de dochter van twee Curaçaose ouders en voelt zich een kind van het eiland. Een bezoek aan haar eiland sloeg ze dan ook niet af. 16 en 17 maart staat de zangeres op het podium van Brakkeput Mei Mei.

Giovanca is van alle markten thuis en werkte zowel live als op cd met de Curaçaose Izaline Calister, soulzangeres Corey, The tribute to Bob Marley, Alain Clark, verschillende Nederlandstalige hiphop acts en internationale soullegendes als Leon Ware, Terry Callier, Jhelisa Anderson & Anthony David.

Debuutalbum
Na jaren lang allerlei artiesten te hebben ondersteund als achtergrondzangeres, was het tijd voor een eigen plaat. In 2008 debuteerde de Curaçaose met haar album Subway Silence. Flirtend met de genres pop, soul en jazz werd haar album met goud bekroond en sleepte ze een 3fm en Edison nominatie, de Laren jazz award, 3fm Serious talent award en de Zilveren harp in de wacht.

Terug
In 2010 trad Giovanca op tijdens de eerste editie van het Curaçao North Sea jazz en is een onvergetelijk moment voor haar geweest. “Optreden, in de tropische hitte, voor al je ooms en tantes, nichtjes, neefjes die je nog nooit live hebben zien optreden, op het eiland waar je hele familie woont.” Het smaakte naar meer en de zangeres is dolgelukkig dat ze op eigen naam, met haar band terugkomt naar Curaçao.

Concert
Giovanca treedt vrijdag 16 en zaterdag 17 maart op bij Brakkeput Mei Mei. Kaartjes voor het concert zijn voor 45 gulden en te koop bij Mensing’s Caminada, Bruna, Albert Heijn en Landhuis Brakkeput Mei Mei.

10 reacties op “Giovanca terug op Curaçao”

 1. @Chris, De heer Wiels denkt er toch heel anders over hoor..

 2. @churandi, zij is geboren in NL, wees blij dat ondanks het feit dat haar lombrishi ergens anders ter wereld is afgeknipt zij door haar opvoeding en goede band met de rest van de familie zich thuis voelt op dit eiland en daardoor een intens warme band heeft met het eiland Curacao.
  Verder is zij een topmeid!

 3. @ Chris. En vergeet Tanja Kross niet. Giovanca heeft wel 2 mooie ……………….ogen.

 4. @Churandi
  Ik zal eens een gokje wagen: op haar leeftijd met haar vak zou het zomaar eens kunnen dat ze zich beter kan ontplooien in Nederland cq Europa dan op Curacao.
  Heeft iets te maken met schaal, aantallen mensen en muzikale keuzemogelijkheden.

 5. Giovanca, heeft een sterke band met Curacao, die band is zoooo sterk dat ze lekker in NL is gaan wonen, ondanks al haar ooms, tantes, neefjes en nichtjes.
  Hoe zou dat toch komen??

 6. Wat een stuk

 7. dan is Mr Cooper ook een landverander en Asjes ook en nog veel andere die met buitenlandse vrouwen hebben getrouwd en zij is niet eens een curacaoenaar ze is een nederlander ze is daar geboren en woont daar dus als ze met mij is getrouwd dan is ze een landverander en ik ook maar mijn opinie is geloof niet in landverander, je mag trouwen met wie je wil zolang persoon van deze wereld is

 8. Ik hoop niet dat ze een makamba als vriend heeft want dan is ze meteen een landverrader.

 9. “On my Way” klinkt al in m’n hoofd. Will be there!!

 10. Een fijne meid, goede zangeres en ook nog hoogopgeleid. Bon bini Giovanca.