• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tientallen marinemedewerkers hebben gisteren de handen flink uit de mouwen gestoken in de St. Jorisbaai. “Het gaat de marine aan het hart dat er veel zwerfvuil in de baai ligt”, aldus de woordvoerder van de marine, Vanessa Strijbosch.

 
“In het kader van het stimuleren van de saamhorigheid en het belang om zich regelmatig in te zetten voor de samenleving, heeft één van de afdelingen op de Marinebasis Parera besloten om dit project aan te pakken”, zegt Strijbosch. “En met succes: het gebied, waar ook veel sportievelingen hun hart ophalen, knapte aardig op.”

17 reacties op “Marine ruimt St. Jorisbaai op”

 1. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat die “verdomde” makamba’s hier weer een aardig initiatief hebben neergezet.

  WANNEER gaan de YU’s ook eens de handjes laten wapperen???

  Of denken ze dat zij de aangewezenen zijn om weer snel de hele plek vol te dumpen met afval??

 2. De bezoeker van dat nieuwe resort maken er een sport van om de hele dag te bukken om vuil op te rapen. Die houden daarvan.

  Ennuhhhhhh Corinne, die koelkasten en accu’s spoelen echt niet aan hoor…..

 3. Voor degene die wel vakker naar de st Joris baai gaan weten dat de meeste vuil aanspoelt. dus het wordt niet gedumpt. Maar toch een heel goed initiatief.

 4. Wat een negatieve reacties hier op deze plek. Wat totaal ongepast bij een stukje over zo’n mooi initiatief. Deprimerend.

 5. @ Corinne:
  Natuurlijk komen daar koelksten, wasmachines, gestripte auto;s, bankstellen aandrijven.

  Wakker worden!!

 6. @Zorro

  Vuilmaken wel. Opruimen niet.

  Ter aanvulling op het artikel; het was niet alleen de Marine die hier actief was. Goede zaak dat zij er ook bij waren, dat zeker, maar er waren ook vele vrijwilligers die regelmatig genieten van dit natuurgebied, actief aan het opruimen.

 7. Inde jaren 1968 was er een slogan: Tene Korsou limpi! Nog steeds niks geleerd? Jammer.

 8. Mooi initiatief. Kwam daar niet een groot homo resort? Als straks de minister weer met een projectontwikkelaar daar op de foto moet, ziet het er een beetje beter uit.

 9. @Corinnne
  Uit de aard van het vuil en hoe ver het vaak op land ligt kan je afleiden dat het om welbewuste dumping van “onze bewoners” gaat!
  Zeker 80% ontstaat door eigen “nestvervuiling” maar dat is helaas bij nog een flinke groep “gewoon” net als we het nog “gewoon” vinden dat de ISLA dag na dag na dag na dag … haar gifwolken over ons uitstoot !!!

 10. Even voor de verduidelijking: het gaat om vuil dat niet noodzakelijkerwijs door mensen daar is gestort maar dat door de zee wordt aangespoeld van andere plekken of vanaf boten is gedumpt in zee. Geweldig initiatief!

 11. zijn ze daar coke gaan halen?

 12. Goed werk! Alhoewel het vrees ik water naar de zee dragen is, maar dat terzijde….. Volgend jaar kunnen jullie weer 😉

 13. fijn dat de jongens en meiden van de marine het opruimen.
  Korsou ta limpi limpi hopi bon.

  na pone hende fo’i nos propio isla curacao those kén tin onderstand na traha

  wanneer gaat de regering de mensen die in de onderstand zitten, jongeren die thuis zitten aan het werk zetten voor de toekomst van ons Curaçao

 14. Jammer dat veel lokale bevolking natuurgebieden als landfill zien

 15. Laat de marine het Statengebouw eens opruimen, daar zit de meeste rotzooi!

 16. Dus we kunnen het weer niet zelf.

 17. Geweldig initiatief!!
  Erg fijn jongens. Heel hartelijk bedankt namens de vele natuurliefhebbers die er zo graag wandelen