• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een groep van veertien leerlingen die deel uitmaken van het project MASCuraçao, hebben dinsdagmiddag een kort bezoek gebracht aan Fort Amsterdam. MASCuraçao staat voor Maatschappelijke stage Curaçao dat door het Ministerie van Onderwijs in Nederland is geïntroduceerd.

Dit beleid zorgt ervoor dat alle middelbare leerlingen verplicht worden gesteld om een maatschappelijke stage uit te voeren tijdens hun schoolcarrière.

Naar Curaçao
De leerlingen van de Wolfert van Borselen school in Rotterdam hebben al verschillende jaren een maatschappelijke stage gedaan in landen als Roemenie, India, Kenia, Uruguay en Burundi. Scheikunde docente Shery Apostel die zelf uit Curaçao komt, kwam met het idee om iets vergelijkbaars te doen op Curaçao.

Kennismaken
Door maatschappelijke stages als MASCuraçao kunnen jongeren kennismaken met verschillende aspecten van de samenleving en anderen leren respecteren en waarderen. Zeven leerlingen van Wolfert van Borselen zullen worden begeleid door zeven lokale buddies. De buddies zijn leerlingen van Kolegio Alejandro Paula (KAP) die al verschillende werkzaamheden uitvoeren bij stichtingen zoals Pro Bista, PSI-Skuchami en Fundashon Kontakto Wenkel di Fishi Totolika.

Toekomst
Elke leerling uit Nederland verblijft twee weken bij een leerling van KAP. Samen zullen zij volgens het buddyprincipe het programma van MASCuraçao uitvoeren. Het is de bedoeling dat er jaarlijks leerlingen terugkeren voor dit project. De leerlingen die nu zijn gestart zetten een actielijst op voor de volgende groep die naar ons eiland zal afreizen. Uiteindelijk moet het project zich zodanig ontwikkelen dat in de toekomst leerlingen van KAP naar Nederland kunnen gaan voor een uitwisselingsprogramma.

Foto’s: Ramsay Soemanta

www.versgeperst.com