• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ouderen van Caribische afkomst krijgen het volgend jaar druk: speciaal voor hen wordt twee keer per week een dagopvang georganiseerd in Rotterdam.  Het is dan Korona di Sabiduria voor ouderen die elkaar willen ontmoeten in hun eigen cultuur.

Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa kreeg een presentatie over het nieuwe project De Beukelaar. Dit gebouw in Rotterdam Zuid zal een plek bieden uit ouderen uit de Antilliaanse gemeenschap, maar ook aan ouderen van Hindoestaanse, Turkse en Marokkaanse afkomst. . De Beukelaar wordt een multiculturele zorginstelling met dagopvang en permanente opvang voor ouderen met een vorm van dementie.

Verschuiving
“Vroeger ving familie een ziek familielid het liefst thuis op”, vertelt Signaldo Kopra die werkzaam is bij verantwoordelijke stichting, Lourens. “Nu is er een verschuiving naar gedeelde zorg tussen familie en professionals. Men zoekt elkaar op in de zorginstellingen die daar ruimte voor hebben.” Ook Osepa is van mening dat opvang in eigen cultuur positief zal worden ontvangen door de oudere Curaçaoënaars.

Verhalen van vroeger
Ouderen van Caribische afkomst zijn vanaf februari 2013 op dinsdag en donderdag welkom aan het Zuidplein in Rotterdam. Van 10.00 tot 15.00 uur is het Korona di Sabiduria (Kroon van de Wetenschap) en wordt er gekookt, gegeten en kunnen er verhalen verteld worden in het Papiaments.

3 reacties op “Opvang voor Caribisch ouderen”

 1. @ Charly. En die oudere Antillianen met een in Nederland opgebouwd pensioen en AOW kunnen dan remigreren en op Curacao leven als god in Frankrijk.

 2. Goed gezegd Heer Booi, de Nederlanders worden inderdaad te vaak voor schut gezet door bepaalde personen op dit eiland.

  Maar de ”Antillianen” die in Nederland wonen komen niks tekort qua voorzieningen/ uitkeringen/ bijstand etc., laten we dat vooral niet vergeten, tel daarbij ook alle voorzieningen voor de oudere ” Antillianen” die al bestaan, bij op en dan is het nog niet zo slecht toeven in koude kikkerland me dunkt, kom daar maar eens voor in aanmerking hier op deze rots, men komt er belabberd vanaf.

 3. In het kielzog van Helmin Wiels wordt Nederland helemaal afgebrand door de Curacaoenaars. Maar kijk eens wat Nederland voor de Curacoaenaars doet (naast het overmaken van miljarden), zoals deze opvang voor ouderen.

  Ziet u Curacao een dergelijke opvang openen voor Nederlanders?