• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een jury heeft zaterdagavond haar favorieten van de Gran Marcha, Kinderparade, Tienerparade en het Karnaval riba Kabai bekend gemaakt. Onder andere Le Prestige viel in de prijzen als ‘groep van het jaar’ bij de Gran Marcha.

De kinderparade was een groot succes, en dat is gebleken tijdens de prijsuitreiking. Grupo Ora pa Mucha kreeg een stimuleringsprijs, terwijl Chikitous de meest indrukwekkende ‘Roadpiece’ had.

Kinderparade
De best versierde praalwagen van de kinderparade was die van Flornan di Futuro. De tweede plaats was dit jaar voor Baby Royalty, en Grupo Yupi sleepte de eerste prijs in de wacht. De groep van het jaar was Chikitous.

Tienerparade
Bij de tienerparade waren er twee klasses. Bij klasse A ‘Met Carnavaldracht’ won het MIL de prijs van de meest indrukwekkende ‘Roadpiece’. De tweede plaats ging naar Radulphus College terwijl de eerste plaats toegekend werd aan het MIL. De groep van het jaar is ditmaal het VSBO St. Jozef. Bij klasse B ‘Terug naar de basis’ had Ancilla Dominie de meest indrukwekkende ‘Roadpiece’. De eerste plaats ging naar SGO en de gelukkige winnaar van de prijs voor groep van het jaar was Ancilla Dominie.

Gran Marcha
Ook de groepen van de Gran Marcha zijn goed in de prijzen gevallen. Vise Versa had de best versierde bar, terwijl Le Prestige de meest indrukwekkende ‘Roadpiece’ had. Grupo Isla kreeg de prijs voor de beste show praalwagen toegereikt. De tweede plaats ging dit jaar naar Estreno di Pikete, terwijl de eerste plaats voor Atanan Deluxe was. De groep voor het jaar was voor het derde opeenvolgende jaar Le Prestige.

Carnaval te paard
Bij het carnaval te paard won Criadero Hijo de David de tweede plaats. De eerste prijs ging dit jaar naar de BB Rangers. De grote winnaar was Kurason yen Zjeitu, die de groep van het jaar werd.

www.versgeperst.com