• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jaarlijkse Curaçao Culinaire 2012 gaat morgen van start in het Academy Hotel. De organisatie Curaçao Hospital and Tourism Association (CHATA) heeft bijna twintig aanmeldingen binnengekregen van lokale chefs. Na het startsein zullen de senior en junior chefs het spits afbijten.

De volgende dag is het de beurt aan de pastry chefs. Om 14.00 uur staan de toetjes specialisten klaar bij het Hyatt Regency Curaçao om de strijd met elkaar aan te gaan. Om 18.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt wat hem of haar ook het eerste officiele lid van de Curaçao Culinair team 2012 maakt.

Finales
De bartenders zijn volgende week zondag 4 maart in het Academy Hotel om 10.00 aan de beurt. Op deze dag vinden ook de finales plaats voor de senior en junior chefs en bartenders. Tevens zal ook het voltallige Curaçao Culinaire team van 2012 om 18.00 uur worden bekendgemaakt.

Deelnemers
Chefs van het Avila Hotel, Blue Bay Curacao, Hyatt Regency Golf Resort, Spa & Marina, Renaissance Curacao Resort, Hotel Kura Hulanda, Baoase Luxury Resort, Restaurant Nemo doen mee aan de wedstrijd. Maar ook studenten van de Maris Stella SBO doen een gooi om kans te maken op een plaats in het culinaire team.

Curaçao Culinaire team
Het Curaçao Culinaire team zal uit vijf leden bestaan: senior, junior en pastry chef, bartender en teamlid. Zij zullen in juni naar Florida afreizen om deel te nemen aan de Taste of the Caribbean die tussen 20 en 24 juni zal plaatsnemen. Het publiek wordt door CHATA uitgenodigd om de horeca sterren aan te moedigen tijdens de culinaire wedstrijd. De toegang voor alle drie de dagen is gratis. Meer informatie kan telefonisch worden opgevraagd via telefoonummer 465-1005 (kantoor CHATA) of per e-mail via chtf@chata.org.

www.versgeperst.com