CURAÇAO – Onderwerpen als relaties, zwangerschap en tradities worden deze week tegenover elkaar zet in Theater Luna Blou en La Tentashon. ‘Tisha’, een bijna vijftienjarig meisje komt voor complexe keuzes te staan met de onderliggende vraag of we ons eigen lot bepalen of dat ons lot al vast ligt.

Teatro KadaKen en artistiek leider Albert Schoobaar dragen tijdens de voorstelling ‘Tisha’ op een dynamische en humoristische manier het publiek een spiegel voor. KadaKen staat voor het maken van theater dat, zonder oordeel, een handvat geeft tot nadenken en in gesprek te gaan over de eigen situatie.

Dromen en verwachtingen
De oude Wela Mateo runt een loterij aan huis waar ze geluk, medische tips en magische voorspellingen verkoopt aan wie het maar hebben wil. Zij verwacht dat haar achterkleindochter Tisha op een dag haar plaats zal innemen en net als alle Mateo-vrouwen vroeg kinderen zal krijgen. Maar Tisha droomt van de kansen die de wereld haar te bieden heeft. Kan zij haar toekomst in eigen handen nemen en de cirkel van tradities doorbreken? De druk om zich neer te leggen bij haar lot groeit met de dag. De premiere van het stuk is zaterdag en begint om 20.00 uur. Zondag begint de voorstelling 15.00 uur. Tisha wordt gespeeld in La Tentashon, kaartjes kosten 25 gulden.

Esaki Tabata Bo BIDA
Jayson Martina ,een jonge succesvolle en ambitieuze zakenman, Jayson begint aan een nieuwe etappe in zijn leven, hoge positie op zijn werk, veel rijkdom en alles wat dit met zich meebrengt, op dat moment krijgt Jayson een hartaanval die hij niet overleeft. Jayson moet voor God verschijnen. God zegt: je wordt nu veroordeeld voor alles wat je gedurende je leven op aarde hebt gedaan. De vraag is dan ook: Jayson, ben je schuldig of niet? De voorstelling Esaki Tabata Bo BIDA wordt zaterdag gespeeld in Theater Luna Blou en begint om 19.00 uur. Kaartjes kosten tien gulden.

www.versgeperst.com