• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) wil een stichting oprichten voor de film- productie van ‘Tula. The Revolt’. Het is de bedoeling dat de stichting fondsen gaat werfen, beschermen en besturen. Inmiddels is anderhalf miljoen dollar bijeengebracht, afkomstig uit Nederlandse fondsen.

De mogelijkheden van een stichting zijn tijdens een vergadering tussen Hakim, executive producer Dolph van Stapele en zijn juridisch adviseur Christine Scheepmaker besproken. De regering van Curaçao zal het project niet subsidiëren.

Toegezegd
De berichten die eerder bekend werden, dat minister El Hakim één miljoen had toegezegd, klopte niet helemaal. “De minister heeft toegezegd zich in te gaan zetten voor het organiseren van één miljoen voor de film en dat doet hij op deze manier”, laat Van Stapele weten. “Binnen de regering is er geen geld voor dit project, maar de regering wil graag helpen en staat helemaal er helemaal achter.”

Slavernij
De minister gaf aan dat hij zo veel mogelijk binnen de regering de voor Curaçao historische film zal promoten. Vorig jaar gaf de regering te kennen dat in 2013, tijdens de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij, de leider van de slavenopstanden Tula wordt geëerd. Het is de bedoeling van de productiemaatschappij om de film in hetzelfde jaar uit te brengen.

Filmindustrie
Met de productie van de film ziet Hakim mogelijkheden voor Curaçao om het niveau van haar filmindustrie te ontwikkelen. “Naast de lokale productie tonen steeds meer productie maatschappijen van films, televisieprogramma’s, videoclips en internationale propaganda belangstelling in Curaçao.”

3 reacties op “Stichting voor fondsen ‘Tula. The Revolt’”

 1. @Your Worst Nightmare, 100% mee eens!!

 2. Dit eiland heeft geen reden om patriotisch te zijn. Curacaoenaars die de top halen en waar het eiland in potentie trots op had kunnen zijn vervallen in wangedrag of criminaliteit Andruw Jones (wangedrag in stripclubs in Atlanta), voetballer Curiel van Fc Dordrecht (gevangenis in wegens overvallen), Leonora (directeur vliegmaatschappij in de USA, heeft recent DAE opgelicht en is met de noorderzon vertrokken).

 3. Laten we voorstellen dat alleen Curacaonaars geld mogen geven aan deze stichting voor deze film. Dan zal men zien hoe patriotisch we hier op dit eiland zijn.

  Zoals de buitenlanders hier ons afval opruimen, onze huizen bouwen en bedrijven opzetten, zo zal er weer buitenlands geld aan toepas moeten komen om deze koe uit de sloot te halen. Van de Curacaonaar zelf hoeft men niets te verwachten. Dat is namelijk de realiteit van ons volk hier.

  Luiheid en gemakzucht zijn typerend voor ons volk en niemand is gewend om verantwordelijkheid te nemen, beginnend met onze politicy. Kan men hier een lijst maken van welke corrupte politicy de bak in zijn gedraaid (behalve Anthony Goddett) voor hun misdaden?, precies, geen een. En daarom zal er ook geen verandering komen in de mentaliteit. Educatie en verantwordelijkheid, laten we daarmee beginnen in plaats van geld geven aan een film.

  En als men toch een film wilt maken, dan kan men beter een film gaan maken over waarom en waar het mis is gegaan met de Curacaonaar. Dat kan ons inzicht geven over de wortel van het probleem en misschien kunnen we dan een oplossing vinden.
  YWN