• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zelf een korte documentaire of film maken? Meer dan 200 leerlingen van verschillende scholen op Curaçao zijn de afgelopen weken door het Curaçao International Film Festival uitgedaagd om er eentje te maken. Projectleider Percy Pinedo verwacht vrijdag 40 bijdragen te ontvangen.

Voordat de scholieren aan de slag konden kregen zij workshops van professionals van Teatro Luna Blou. Percy Pinedo: “De jongeren hebben eerst geleerd hoe ze moeten filmen en editen en verder hebben ze tips gekregen over hoe ze met belichting moeten omgaan.”

Thema’s
De jonge filmmakers kregen de opdracht om alleen of in een groepje van maximaal drie personen een documentaire of film van vijf minuten te maken. “De films moeten passen in de thema’s milieu, identiteit of muziek. Aanstaande vrijdag is de deadline van insturen en daarna zullen zeven juryleden zich over de films buigen. Zij zullen dan hun drie favoriete films vaststellen.”

Publieksprijs
Bezoekers van het filmfestival mogen hun favoriete film doorgeven en bepalen daarmee welke filmmakers het prijzengeld van 2000 gulden winnen. De winnaars krijgen bovendien een reis naar Nederland en toegang tot het International Film Festival Rotterdam 2013 in Nederland.

Belangstelling
Volgens Percy Pinedo kan de organisatie nu al terugkijken op een groot succes. “Er waren veel jongeren die wilden meedoen aan de workshops, maar we konden niet iedereen toelaten. We kregen zelfs mailtjes van studenten van filmacademies die aan ons project wilden meedoen en ook jongeren van Bonaire en St. Maarten toonden belangstelling.”

www.versgeperst.com