• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De carnavalsgroep Caché heeft groot uitgepakt tijdens deze editie van Karnaval, en dat was te zien bij de Gran Marcha. Om 08.00 uur verzamelden de leden van de groep zich al bij het St. Joris college om zich aan te kleden en op te maken. Versgeperst.com mocht deze dag met hen mee.

In alle vroegte stond de harde kern van de carnavalsgroep Caché al bij het St. Joris college, die zij voor deze dag mochten gebruiken als hun verzamelplaats. Tussen 08.00 en 12.00 uur kwamen alle andere leden langzaam binnendruppelen.

Drukte
Het was uiteindelijk een drukte van jewelste op het schoolplein. Tegen 12.30 uur was iedereen klaar om te gaan en begonnen ze richting het beginpunt van de parade te lopen. Op het moment dat de trailer van Caché in zicht kwam, wees Giovanni Roozendaal, de leider van de groep, iedereen hun plaats.

Dansen
Natuurlijk verliep niet alles hoe het hoorde. Hoofdtooienwaren kwijtgeraakt, de groep begon te laat en mensen stonden op de verkeerde plek. Dit kwam gelukkig allemaal goed op het moment dat het publiek in zicht kwam. De groepsleden van Caché hadden duidelijk lol en dansten alsof hun leven ervan afhing.

Muziek
Er liepen voldoende jongeren rond die de leden eten en drinken brachten, waardoor niemand uitgedroogd raakte of honger kreeg. Gio Fuertisimo begeleidde de groep en zorgde voor de muziek. Gilbert ‘Dibo’ Doran zong ook nog een aantal keer zijn Tumba lied ‘Atami aki, Tumba mi ta’.

Nog een keer
Aan het eind van de parade stommelden de vermoeide leden in aircobussen en lieten ze zich terug vervoeren naar het St. Joris college. “Ja, ik ben doodmoe”, lachte een groepslid. “Maar ik zou het zo nog een keer doen!”.

www.versgeperst.com