• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao Tourist Board (CTB) heeft in de sfeer van Valentijnsdag een nieuwe campagne geïntroduceerd: ‘Ta dushi pa ta dushi hende’ – Het is fijn om dushi hende te zijn. Om het toerisme van Curaçao succesvol te laten zijn, vindt CTB het van belang dat toeristen zich welkom voelen.

Volgens het CTB wonen er op Curaçao sympathieke, behulpzame en eerlijke mensen, die toeristen zich welkom laten voelen op Curaçao. Daarom zet CTB het eiland in de markt als een unieke bestemming met een fijne bevolking.

Bewustmaking
Het doel van deze campagne is om het volk van Curaçao bewust te maken van het belang van het positivisme dat de bevolking karakteriseert. CTB wilt de waarden die van ons ‘dushi hende’ maken accentueren. De boodschappen van ‘Dushi hende’ zal zowel op televisie, radio en in de lokale kranten verschijnen.

10 reacties op “‘Dushi hende’ van Curaçao”

 1. @moos, Doordat jij zelf zo generaliserend bezig bent en zelf het verschil niet weet wat goed voor Curacao is en dat zijn vriendelijke douane beambtes kan je blijkbaar ook niet goed het nieuws lezen. Een aantal Ambassadears zijn tegen een website van 1 politieke partij en niet tegen Nederland! groot verschil! Daarnaast zijn polen ook blank dus is er geen sprake van racisme.. Iets wat op Curacao wel is.. vergeten nieuwstraat rellen?

  Het is duidelijk dat je zelf frustrerend leventje heb en dat je de makamba als schuldige hiervoor ziet. In de tijd dat je makambas haat kan je beter zelf een opleiding volgen! En daarnaast kijk maar hoe vriendelijk de ydk is.. te lui om zijn eigen tuin schoon te maken en de mensen die dat wel doen direct deporteren! beetje hypocriet he! en wordt lekker onafhankelijk! heb je geen last meer van die racistische makambas!!

 2. @ Moos De ambassadeurs van andere landen betichten Nederland van racisme vanwege een website opgericht door de PVV van Geert Wilders tegen Polen. Omdat MP Mark Rutte het niet afkeurt zijn de andere landen boos geworden. Mark Rutte durft Geert Wilders niet af te kappen omdat ze bij elkaar in de coalitie zitten. Echter zijn de mensen die PVV stemmen van het kaliber laag geschoold en meelopend op populistische uitlatingen.
  Ik zie dan ook veel gelijkenissen met hier. Schotte durft niet tegen Wiels in te gaan omdat ze bij elkaar in de coalitie zitten en iedereen die op Wiels heeft gestemd is ook van het kaliber laaggeschoold en meelopend op populistische uitlatingen.

  Echter betekent het niet dat alle Curacaoenaars racistisch zijn en ook niet dat alle Nederlanders racistisch zijn. Het komt door de nu zittende regering dat men Nederland als racistisch ziet maar je kan niet een heel volk over 1 kam scheren wat makamba’s ook niet moeten doen tegenover YDK. Met wat meer liefde en respect voor elkaar zou het eiland en de wereld een stuk mooier zijn..

 3. @ Moos De Douane in NL moet wel extra streng optreden voor vluchten uit Suriname en de Antillen vanwege een verhoogd risico op Bolita’s. In het gemeentehuis wordt naar mijn mening iedereen gelijk behandeld.
  Curacao is afhankelijk van het toerisme. Komen ze niet dan heb je hier een groot probleem. Het is dus belangrijk dat de toerist zich direct welkom voelt. Op Sint Maarten en Aruba zie ik die vriendelijkheid wel. Hier sporadisch.

 4. @Serka di bo. blijf maar nonsense uitkramen, ik lach erom omdat ik wel beter weet. Maar goed serka di bo, ik hoor je niet over die 10 Europese landen( en vorig jaar ook nog 7 ambassadeurs uit verschillende landen waaronder de Engelse ambassadeur) die Nederland gisteren nog gezamenlijk van racisme en intolerantie beschuldigen. Hebben zij het ook allemaal mis? Heel de wereld schijnt het mis te hebben over de Nederlanders die nu denken tegen de hele wereld ten strijde te moeten trekken..Behalve dat men de Nederlanders hard uitlacht, wordt wereldwijd ook nog uit verschillende hoeken op het Nederlandse racisme, intolerant beleid en onverdraagzaamheid t.ov. Niet-Nederlanders gewezen..

  O. het is niet Nederland die fout zit, maar de rest van de wereld. hoor ik Serka di bo piepen. Iedereen is fout, wij Nederlanders zijn heilig en we houden zo van de wereld, we zijn niet collectief paranoialijers. Ga maar zo door Nederlanders, want mensen vergeten niet. Vergeet niet dat Nederlanders overal ter wereld hun decadente levenswijze menen te mogen botvieren. Dus verbaas je niet als de komende jaren in zelfs Europese landen, Nederlanders met “scheize” behandeld zullen worden. Daar solliciteren de Nederlanders immers naar. Wat die Saudische terrorist voor Islamfanaten is blijken bepaalde Nederlandse politici voor geflipte racistische Breiviks te zijn. Nou, gefeliciteert Nederland. en Serka di bo

 5. @moos, maak je geen zorgen want in Nederland hebben ze dat speciaal hier geleerd. het makamba pesten is al van heel lang dus jullie krijgen koekje van eigen deeg!
  Daarnaast heel slim want de door jou gehate makambas zijn wel de grootste groep toeristen. zonder hun had jij geen baan! Daarnaast heb je in Nederlan geen politici die eigen mensen die in het buitenland studeren afknauwen als tweekoppig monster en zeggen ze in Nederland niet stuur de buitenlanders terug naar eigen land in lijkzakken!
  en om terug te gaan naar het onderwerp. het zooitje bij de doaune is zeer onvriendelijk bij elke toerist! heel handig als je een toerisme eiland wil zijn.. Ga maar kijken op andere eilanden waar ze je vriendelijk aankijken en zeggen good morning sir. Hope that you had a pleasant fligth. Welcome to our beautiful island.

 6. *like*

 7. Moos, als je achter het loket werkt in Nederland en je familie is daar voor de zoveelste keer overvallen door Antillianen dan is het moeilijk om een glimlach op je gezicht te zetten als er eentje voor je staat

 8. @Serka di bo, als ik bij de immigratie werkte, zou ik ook speciaal de MAKAMBAS afsnauwen. Europese Nederlanders verdienen niet beter behandeld te worden op Curacao. Ga maar eens als Antilliaan naar een Nederlandse Gemeentehuis, of arriveer als Curacaoenaar op Schiphol, dan zul je de spreekwoordelijke onbeschofdheid waar Nederlanders overigens wereldwijd bekend om staan, in levende lijve ervaren!
  Dus ik hoop van harte dat de Immigratie medewerkers in Curacao “speciaal de Makambas” extra afsnauwen! Meen het trouwens uit de grond van mij hart.
  10 Europese landen hebben gisteren gezamenlijk via hun ambassadeurs Nederland van racisme en intolerante ongemanierdheid beschuldigd. Ik lees er niets van in Versgeperst, hoe komt dat nou?

 9. Kan het CTB onze dushi hende dan ook even de verkeersregels bijbrengen? Het eerste wat de toerist doet is de straat opgaan, en daar leert hij tot dusver alleen sushi hende kennen.

 10. Kunnen we de fijne bevolking ook bij de immigratie laten werken? Immers dit is de eerste indruk dat men krijgt van Curacao en daar wordt je afgesnauwd..