• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao pink ribbonCURAÇAO – Borstkanker is volgens velen een heftig onderwerp. Het Nederlandse theaterstuk ‘Ontboezemingen’ wil de ziekte uit de taboesfeer halen op Curaçao en is daarom van plan in juni naar het eiland te komen. Hier zijn alleen wel sponsors voor nodig.
Het plan is om het stuk op te voeren in Teatro Luna Blou tijdens het Festivial Feminino. Het stuk is een Nederlandstalig humoristisch drama over vijf vrouwen die borstkanker hebben.

Papiamentu
Nadat het stuk in juni in het Nederlands gespeeld wordt, is het plan om het in oktober door een productiegroep in het Papiamentu te laten spelen. Bij voorkeur zal dit zo laagdrempelig mogelijk gebeuren, dus vooral in buurthuizen. Roi Colastica is alvast begonnen aan de vertaling van het script. Het uiteindelijke doel met dit plan is om de ziekte borstkanker op Curaçao meer uit de taboesfeer te halen. Ook willen ze de bewustwording van het belang van de preventie van borstkanker vergroten.

Realiseren
Om dit doel te realiseren zullen er eerst fondsen geworden moeten worden.Voor de theatergroep uit Nederland moeten een paar zaken uiterlijk 29 februari zeker zijn voordat zij hun agenda’s hiervoor vrij kunnen maken. Het verblijf voor de groep is geregeld, maar reiskosten en productiekosten zijn nog niet rond. Het gaat hier om een totaal van ongeveer 39000 gulden.

Sponsors
Het Prinses Wilhelminafonds is bereid dit project te ondersteunen. Zij hebben echter geen fondsen beschikbaar voor dit specifieke plan. De initiatiefnemer van het project, Anneke van der Gulik, zoekt daarom sponsors. Voor meer informatie, opmerkingen of suggesties kan je bellen naar het telefoonnummer 666-8279 of emailen naar ontboezemingencuracao@gmail.com.

1 reactie op “Ontboezemingen op Curaçao”

 1. Dank jullie wel voor het plaatsen!

  We zijn al goed op weg.
  Steeds meer mensen doen mee in dit initiatief!
  Iedereen dank!
  Anneke vd Gulik