CURAÇAO – De Ansary Foundation heeft in samenwerking met de katholieke kerk en een groot aantal sociale organisaties een mooi gebaar gemaakt. Vierduizend families op Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben een voedselpakket gekregen.

 
Ansary Foundation staat erom bekend al langer sociale projecten te organiseren in verschillende landen. Dit jaar heeft de stichting er voor gekozen om een contributie te geven aan de minder bedeelde families op de Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De Curaçao Lions Club heeft geholpen het voedselpakket te realiseren.

22 reacties op “Duizenden families krijgen voedselpakket”

 1. Ook de Voedselbank Curacao verstrekt al sinds jaren voedselpakketten aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Volgens het CBS leefde in 2008 ruim 1/3 van de gezinnen op Curacao onder de armoedegrens.

 2. Ja ferd jansen wie zijn tijd goed heeft geinvesteerd zit volgende week knusjes valentijnsdag te vieren. Wie tumba en merenque danst bij de sneck en niet in onderwijs investeert zal klagen.

 3. @ Solange, Wat een statement zeg!. Nou in de 17 jaar dat ik hier woon is er nooit iemand ziek geworden door voedselvergiftiging vanwege de voedselpaketten hoor!. Ter attentie van jou en anderen die blijkbaar nog nooit iets gedaan hebben… Er worden produkten ingezameld, die houdbaar zijn. Hoe synisch moet je zijn om te denken dat mensen bedorven spullen afgeven? Als mensen niks over hebben voor een ander, geven ze gewoon niks toch? Nogmaals, de Lions Club doet dit al jaren. Mijn eerste reactie was gewoon, dat ik het vreemd vond dat er nu ineens werd geschreven dat het allemaal door Ansary is geregeld. Maar ja, zal wel iemand zijn die hiermee wil scoren…
  Uiteindelijk is het gewoon de bevolking van Curacao, die al jaren meehelpt om de minderbedeelden iets te gunnen met kerst.

 4. @Vreemdeling, ben je eindelijk mens geworden in Curacao? In je eigen land zou je nu nog tot de bedelstaf behoren. Had je daar soms niks te vreten? Op Curacao kun je je uitleven aan de taal die jouw opgedrongen is, denkend een importantie in levende lijve te zijn. Bespottelijkker kan het niet. Gasten als jij worden bij het leven uitgelachen. Zwartjes die de Hollander willen uithangen, o gute gut. Mi boi, ga je mindset op orde brengen en ben wie je bent..:lol:

 5. @Solange, idd maar die vraag kan je beter aan de regering stellen want ondanks dat NL de schulden heeft afgetaald is alles slechter geworden voor de YDK. Door de OB en dure benzine prijzen is niets meer te betalen terwijl de regering wel de hele wereld afreist en druk bezig is om mensen te ontslaan terwijl ze de rechtszaken verliezen en deze kosten allemaal ten koste van het land komne.

 6. @Winnie Koiy: Waarom sjoo pessjiemistisjh lieve meid. STrakjes als jullie volledig onafhankelijk zijn dan gaat de economie als een kool groeien hoor.

  Het sjijn die witte boys van NL die het moeilijk voor jullie maken op Cur hor.

  No spang (don’t worry).

 7. Als ik die mensen was zou ik letten op verlopen houdbaarheidsdata op de de blikjes voedsel. Of porties bedorven vlees, want daar zijn de zogenaamde weldoeners goed in. N.l. bedorven voedsel kado geven aan de armen van Curacao. Zo weinig mensen op een rijk eiland, maar toch zoveel arme mensen. Opvallend, had eigenlijk niet gemogen.

 8. @ F Jansen

  Er zijn genoeg NL’ers die niet in de uitkering zitten, maar wel naar de voedselbank moeten. Omdat ze in goede tijden een te hoge hypotheek hebben genomen denkend dat ze voor altijd die goede vaste baan zullen behouden. Of sommigen die maar blijven lenen, omdat ze denken dat ze toch een hele hoge salaris hebben.

  In NL willen ze ontkennen dat ze armoede kennen, ze bouwen huizen (van die dozen die allemaal van buitenaf allemaal op elkaar lijken) om te laten blijken dat er geen armoede bestaat. Maar………… achter veel deuren schuilen diepe armoede!

  NL wil mooi weer uithangen, maar in werkelijkheid hangen donkere wolken van onweer boven NL!

 9. @bomboklad, als mensen zoals jij een baan zoeken heb je geen voedselpakket nodig maar het is idd hier begrijpelijk aangezien we met een incomptente regering zitten die niets doen voor de zwakkere in de samenleving!

 10. Vergeet niet dat de duizenden zijn verdeeld over 3 eilanden, want nu wordt er weer gereageerd alsof alle 4000 duizend paketten op Curacao uitgedeeld worden. Ik ben het met Kasuari eens! Ook in Nederland groeit de armoede gestaag en dat komt NIET!! altijd door boven je stand te leven! Ik volg het nieuws nauwlettend en armoede in Nederland neemt ook steeds meer toe en groeit het aantal klanten v/d voedselbanken explosief. Bepaalde mensen in NL hebben het in Nederland gewoon steeds slechter Ferd en niet door de reden die jij aangeeft! of je bent beter geinformeerd en belezen dan de CBS en CPB!

  http://nos.nl/artikel/319703-armoede-in-nederland-neemt-toe.html
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/aantal-klanten-voedselbank-groeit-15-procent.3144762.lynkx
  http://www.omroepbrabant.nl/?news/1660761023/Aantal+mensen+bij+voedselbanken+stijgt+explosief.aspx

 11. juul ga eens een keer kijken in nederland bij de voedselbanken inplaats hele dagen achter je pc te zitten dan lul je wel anders idooot !!!!

 12. @Ferd Jansen
  Bijna zou ik medelijden met je krijgen.
  Je hangt volgens mij aan elkaar van wrok en negativiteit.
  Jammer dat je daar versgeperst.com elke dag onder zoveel verschillende namen mee vervuilt.

 13. @ Ferd… wat ben jij een ontzettend dichtgetikt mannetje zeg.. wat is een popkast? Een popPENkast ken ik wel.

  Jij voelt heel superieur met jouw opmerkingen of niet soms? Zit je daarom op Curacao? Omdat je in Nederland een NOBODY bent? En hier een beetje de intellectueel uithangen… zielig

 14. Kasuari, als mensen in Nederland naar de voedselbank moeten komt dat doordat ze boven hun stand leven. De uitkeringen zijn er hoog genoeg, maar bijstandstrekkers willen ook een dure huurwoning, i-Pod en i-Pad, 2 verre vakanties per jaar, een plasma breedbeeld aan de muur en een nieuwe auto voor de deur.

  Als je daar je geld aan uitgeeft moet je naar de voedselbank ja.

 15. Curaçao is niet voor niets een 2e wereld land dat op weg is naar de status van een 3e…

 16. Ferd,

  Overal ter wereld zijn er voedselbanken, in o.a. NL zijn de aanmeldingen om in aanmerking te komen bij een voedselbank enorm gestegen. Dat is pas een schande, omdat we praten over een Westerse samenleving. Dat het hier nosig is, is inderdaad diep triest, maar begrijpelijk, het is hier nou eenmaal voor de overgrote meerderheid moeilijk om noodzakelijke basisbehoeften te kopen ivm met de hoge prijzen.

  Dat je niet meedoet aan Valentijnsdag is je goed recht, maar je hebt er sowieso een partner voor nodig, dus gooi het daarom niet op de commercie wat erbij komt kijken.

 17. Sang? Voedselpakketen? Dit lijken wel Surinaamse “wantoestanden” te zijn hoor..

 18. Shame on you government of Curacao.

 19. nerd jansen je bedoelt dat het in nederland triest is hier op ons dushi curacao is het begrijpelik !!

 20. In de 17 jaar dat ik op Curacao woon, heeft de Lions Club 17 keer rond de kerstperiode gezorgd dat de minderbedeelden hun voedselpaketten kregen, door de schoolkinderen te stimuleren om etenswaren die bewaard kunnen worden mee te namen, en vooral ook door bij de supermarkten te staan.
  Dus in ieder geval 17 jaar en misschien wel langer zijn er door de Lions Club inzamelingen gedaan bij de bevolking van Curcao, die hieraan graag meehielp.

 21. Triest dat dit in het Nederlands koninkrijk nog nodig is. Terwijl volgende week weer talloze koppeltjes in restaurants aanschuiven om het commerciele gedrocht Valentijnsdag te vieren met belachelijk dure diners in door restauranteigenaars in afschuwelijk rood aangeklede restaurants.

  Mij niet gezien, ik zou er spontaan het Stella van Rijn gevoel van krijgen – weten dat je meedoet aan een grote lachwekkende popkast.

 22. Tja het zullen er nog meer worden dankzij het beleid van deze regering.