CURAÇAO – De Limburgse Kabrieten hebben een nieuwe carnavalsprins gekozen. Vincent Thissen, Vincent de 1e, heeft de kroon overgenomen van de prins van 2011 Edna de Palm, Edna de 1e. De Adjust van dit jaar is David Suriel. Het tweetal werd feestelijk verrast met de benoeming.

Om de prins te benoemen was de Raad Van Elf vanuit het koude Limburg overgevlogen naar Curacao. Zaterdag werd er flink gefeest om de benoeming te vieren waarna de Kabrieten zondag doorgingen op het Amstelfeest. Tijdens dit feest wordt het bier meermaals getest door de carnavalsvierders.

Oudste groep
De Limburgse Kabrieten is de oudste carnavalsgroep van Curaçao en draait nu al 56 jaar mee. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij tijdens de Gran Marcha en de Marcha di Despedida. Deelnemers die willen meelopen, kunnen zich nog steeds opgeven. Voor 250 maak je deel uit van de Kabrieten en krijg je tijdens de optochten kleding en drank. Voor meer informatie kun je op de website terecht.

3 reacties op “Limburgse carnavalsprins gekozen”

  1. Ik wens de kabrieten dit jaar succes met het carnaval. Met plezier heb ik met mijn toenmalige vrouw Bianca meegelopen tijdens het 50jarig bestaan van de kabrieten in 2006,

  2. Niets zo erg als het Limburgse carnaval, vol met flauwe en kinderachtige grappen en grollen en oubollige tradities. Limburgers die elkaar het hele jaar met de nek aankijken slaan zich met carnaval in Limburg ineens op de schouders.

    Geef mij het Curacaose carnaval maar met al zijn kleuren en muziek. Al vind ik het wel jammer dat hier tijdens de marchas geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om bijvoorbeeld Schotte, van Rijn en hun prive fotograaf eens op de hak te nemen. Of Asjes of Wiels. Is dat door gebrek aan fantasie of, wat ik vermoed, angst om op lange tenen te gaan staan? Wat dat betreft heeft de Limburgse carnavalsoptocht een streepje voor. Daarin worden op een komische maniern (niet beledigend) de lokale politici te kijk gezet.

  3. Jammer dat er weinig lokale mensen meedoen. Terwijl dit de oudste vereniging is en dus blijkbaar goed integreerd!