• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Kinderbescherming wilt graag stilstaan bij het feit dat kinderen goed in de gaten gehouden moeten worden tijdens de carnavalsperiode. Aan dit vrolijke festijn doet jong en oud mee, maar voor kinderen kan deze periode nog weleens gevaarlijk worden.

Meerdere dagen in de week is er wel iets te doen in het kader van carnaval, waaronder jump-ups, muziektrainingen, feesten en natuurlijk de welbekende carnavalsparades. Ook de jonkies blijven niet achter in dit massale feestgedruis.

Oppas
De kinderbescherming laat weten dat de ouders tijdens het carnavalsseizoen extra aandacht moeten besteden aan de verzorging van kinderen. Ze moeten op tijd naar bed gaan en als ze niet meegaan naar de activiteiten moet er gezorgd worden dat ze thuis onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene verblijven.

Afstand
“Als ze wel meegaan naar de activiteiten is het belangrijk om het kind op een afstand te houden van muziekboxen”, laat de kinderbescherming weten. “Het beste is om oordopjes te gebruiken. Ouders moeten ervoor zorgen dat er voldoende gebalanceerd eten en drinken is. Ook is belangrijk om te voorkomen dat zij kunnen uitdrogen. Het kind kan het best goed gekleed gaan zodat het niet te veel blootstaat aan te veel zonlicht of regen.”

Gegevens
De organisatie wijst erop dat, zodra een kind moe wordt, er een plekje moet zijn waar hij of zij rustig kan zitten of slapen. “Handig is om een kaartje met gegevens mee te geven aan het kind, zodat er contact kan worden opgenomen als hij/zij verdwaald. Ook is het een slim idee om hen te leren een politieagent aan te spreken als ze verdwaald raken.”

www.versgeperst.com