• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koning van de Tumba 2012, Amos Balentin, heeft vanmorgen premier Gerrit Schotte bezocht. Schotte gaf tijdens het gesprek aan dat het Bureau voor Toerisme gaat kijken naar een manier om Balentin het hele jaar een ambassadeursrol voor Curaçao in Europa te laten vervullen.

“Het Festival di Tumba is het grootste en populairste evenement van Curaçao en heeft een belangrijke plaats in onze cultuur. Om die reden zou Amos in Europa waar hij woont, veel kunnen betekenen voor Curaçao”, aldus Schotte.

Volle agenda
Daarnaast gaf de premier aan dat hij zich kan voorstellen dat de nieuwe koning de komende twee weken vol met afspraken zit en dat dit onkosten voor ondere transport met zich zal meebrengen. Schotte overhandigde daarom een check van Curoil en Refineria di Kòrsou (RdK) aan Balentin om zijn onkosten tijdens zijn verblijf te dekken.

Rondleiding
Na het gesprek kreeg de Rei di Tumba van de premier een rondleiding in Fort Amsterdam. Hierbij kreeg Balentin de kans om de vergaderzaal van de Raad van Ministers te zien, het kantoor van Schotte en kon zelfs kennismaken met de dames die in de kantine werken.

Jump in Fòrti
Schotte greep deze gelegenheid gelijk aan om de eerste Jump In van Curaçao aan te kondigen. Op 14 februari barst het feest los tijdens de ‘Jump in Fòrti’ waar Balentin samen met de band ERA zal optreden. Balentin zal na al zijn verplichtingen als Rei di Tumba, na de carnavalsperiode terugkeren naar Nederland.

Foto’s: Ramsay Soemanta

4 reacties op “‘Ambassadeursrol voor Rei di Tumba’”

  1. Nick en Simon zijn ook populair in Bulgarije met hun palingsound en dat heeft Curacao blijkbaar hoop gegeven.

  2. Ik denk niet echt dat Tumba populair zal zijn in Kroatie en Estland.

  3. Heeft Balentien daar tijd voor met zijn huidige baan of moet hij het juist hebben van dit soort goedbetaalde overheidsschnabbels? Waar zou die man representatief voor Curacao kunnen zijn? Wiens toverdoos heeft Schotte nu weer geopend?

  4. toch ongelooflijk waar schotte allemaal tijd voor heeft… zolang het maar niets te maken heeft met besturen…