CURAÇAO – Het auditorium van de Openbare Bibliotheek wordt donderdag omgetoverd tot bioscoop. Filmfans kunnen  genieten van de film Biutiful van regisseur Alejandro González Inárritu. Het Spaanstalige drama vertelt het verhaal van Uxbal die met zijn kinderen in een smerig appartementje in Barcelona woont.

Uxbal is een hosselaar, de schakel tussen een illegaal Chinees naaiatelier en illegale Afrikanen die nepspullen verkopen in combinatie met drugs. Het is een vreugdeloos schimmig en grauw bestaan verzwaard door een problematische vrouw. Dan blijkt na een medisch onderzoek dat Uxbal nog maar een paar maanden te leven heeft. Wat kan hij nog rechtbreien aan de verziekte situatie waarin hij zich bevindt?

Beste buitenlandse film
De film Biutiful is in 2011 genomineerd voor en bekroond met vele filmprijzen voor onder andere beste buitenlandse film en beste mannelijke hoordrolspeler. Donderdag om 19.00 uur wordt de film in het auditorium van de Openbare Bibliotheek gedraaid. Kaartjes voor leden kosten 2.50 gulden en voor niet-leden 5 gulden.

www.versgeperst.com