• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Festival di Tumba 2012 zit er weer op. De liedjes zijn gezongen, de stemmen zijn geteld en de winnaar is gekozen. Candice van Delden was gisteravond aanwezig bij de Tumba-finale en huldiging van Rei di Tumba Amos Balentin en doet verslag hiervan.

De laatste avond van de Festival di Tumba in de Curaçao Festival Center was ongetwijfeld de drukst bezochte avond van het festival. Met moeite kon men zich door de menigte verplaatsen. De kandidaten haaldden alles uit de kast en zorgden voor de een na andere spetterend optreden.

Uitblinkers
De strijd was spannend en het publiek was ontzettend enthousiast. Uitblinkers van de avond waren: Richie Rich, Igmar la Reine, Quinthony Thomasa, Djurick Virginie, Amos Balentin en Hendrick de Windt.

Uitslag
Een regenbuitje boven het festival Center mocht de pret niet drukken. Tot in de vroege uurtjes wachtte het publiek met spanning de uitslag af. Om 3:30 uur werd het zenuwachtige publiek en de deelnemers eindelijk uit hun leiden verlost. De Tumba Koning van dit jaar is geworden: Amos Balentin met zijn tumba ‘Un humilde piedra’.

 

Video door TeleCuraçao

http://www.youtube.com/watch?v=lmWkBjS_BGY

4 reacties op “Spannende finale Festival di Tumba”

 1. Het is maar om de smart-boys, de slapende honden niet wakker te schudden: tal van liederen zijn documentairen, waarin bepaalde feiten, wens, werkwijzen etc worden vastgelegd! Ook in toneelvorm, waarbij ware gebeurtenissen worden nagespeeld en geïnterpreteerd!

 2. Het is maar een liedje en geen documentaire.

 3. Prachtige tekst, een zeer diepgaande wens. Net een wens om de eerste prijs uit de loterij te winnen. Maar om het te winnen, dat gaat het om!
  Om de tekst completer te maken mis ik, twee belangrijkste elementen:
  —Het allerbeste wat het Eiland moet produceren is, méér vaardigheid voor de
  handarbeider,
  —Schone en duurzame energie, verder niets anders, de rest zal daaruit volgen!

 4. Vreemd, foto niet gemaakt door Schotte’s persoonlijke lakei Soemantie. Ook Stella van Rijn nergens te bekennen. Waarschijnlijk omdat er geen daggeldvergoeding wordt betaald voor een reisje naar het festivalcenter.