• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na vier spannende avonden, hadden gisteravond 29 kandidaten de eer om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens de finale van het Festival di Tumba 2012. De avonden zorgde voor drukte en gezelligheid in het Festival Center en uiteindelijk werd Amos Balentin gekroond tot Rei di Tumba.

Het tumba-lied van Balentin ‘Un Humilde Piedra’ is het carnavalslied van dit jaar en zal de komende periode en tijdens de optochten overal te horen zijn. Foto’s van de spannende finale van gisteravond worden later vandaag geplaatst op Versgeperst.com.

13 reacties op “Amos Balentin is Rei di Tumba”

 1. Denk eens heel goed na en ga anders googelen.

 2. TOCH NIET ZO ENG!
  Naast dat Curaçao erg trots mag zijn op zijn TUMBA als orginaliteit, die bijna iedereen aanspreekt en aangrijpt, rijst de vraag waar die naam “TUMBA” er vandaan komt!
  Immers, zoals ik heel toevallig erop ben gewezen, dat TUMBA in eerste instantie,
  ‘graftombe’ betekent. Een associatie van zulke hevig muziek en vermaak met graftombe, lijkt mij niet zo voor de handliggend.
  Het ligt niet in mijn bedoeling om de feeststemming te bederven. Een Europiaanse student die Spaans studeert, had mij erop gewezen, waarop geen fatsoenlijk antwoord had. Een vereering van onze doden uit het verre verleden, lijkt mij niet en er moet toch een oorsprong zijn of helemaal niet als zuiver toeval!
  Weet toevallig iemand op Curaçao, hoe deze enge vork in de steel zit? Geen verzinsels s.v.p.!

 3. @ Lady: sigun ami e ta kanta “grandi i chikitu, di aki of di afó, sin distinkshon di kolo, nos tur ta kòrsou (!), bin aden”…

 4. @manfeld, ben je familie van Asjes.. Die vind ook dat je alles mag doen wat fout is als dat in een ander land gebeurt! Zo komen we er wel!

 5. @zorro, dat liedje had eigenlijk moeten winnen.. maarja Curacao wil niets van de waarheid weten..

 6. @-, : het feit dat je hier schreef dat ik mezelf én de tekst tegenspreekt wat betreft de “echte Curaçaoënaar” geeft al aan wat voor bril je op hebt ,dat je het idd niet begrijpt en al helemaal niet weet waar je het over hebt. Voor de “echte Curaçaoënaars” was de boodschap van Amos iig duidelijk (loud and clear) , de inhoud spreekt voor zich ;nu nog uitvoeren. En daar heb ik alle vertrouwen in.

  Amos pabien met deze geweldige prestatie.

 7. henk, in Nederland heb je nepotisme zoals cda gezorgd had voor een baantje voor donner en wilders vriendje rutte aan macht houdt ondanks alles wat fout gaat in nederland(apartheid).

 8. @ Lady, ik geloof dat het spreken over ‘een echte Curaçaoënaar’ je eigen bericht dat ‘the message loud en clear’ is wel een beetje tegenspreekt (en tevens de tekst van het lied dus ook…)

 9. Geweldige Tumba, aansprekende tekst! Maar ja,daar moet je een echte Curacaoenaar voor moeten zijn, om datgene wat Amos ons wilde zeggen uit die tekst te halen…….

  “The message is loud and clear” !

  Helemaal mee eens,verdiend gewonnen !

 10. @ Pueblo S. Wat denk je dan van het voor Wiels geschreven “Pastechi caliente”?

 11. Zo zie je maar als je het alleen maar moet hebben van horen en zeggen…..

  Bronnen en informatie eerst nagaan voordat er wat stoms op internet komt te staan.

  Verdient gewonnen..

  vorige winner was H. de Wind 😉

 12. Hmm niet echt een bijzonder liedje.. ik had meer verwacht..

 13. Blijft een eiland van nepotisme. MCB: Leio Capriles wordt opgevolgd door Chicu Capriles. Politiek: Myrna Godett (kopieerapparaatbediende bij Selikor) volgt Anthony Godett op die naar het gevang ging. Aqualectra: Werner Wiels benoemd door Helmin Wiels. Ontelbare commisariaten bij overheidsbedrijven voor een van de vrouwen van Schotte (Cecile van der Dijs). Jasjes regelt baantje voor zijn vrouw bij CPA (zonder vacature!). En nu ook de tumba: van Tico Balentien naar Ramos Balentien.

  Pabien Ramos!