• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het milieu staat niet altijd op de eerste plaats als je een lekker broodje scoort tijdens de lunch. Bij Quiznos wordt daar wel aan gedacht. Naast herbruikbare verpakkingen, is de fastfoodketen in zee gegaan met Milieu- en recyclingbedrijf Green Force voor het recyclen van aluminium blikjes.

“Duurzame ontwikkeling bereik je door de drie P’s: Planet, Profit en People”, vertelt eigenaar van Green Force Timo Brouwer. “Op Curaçao trekt Planet helaas vaak aan het kortste eind. Een totaal gebrek aan bescherming en wetten is een goed beeld van hoe duurzaamheid hier op het eiland een rol speelt, maar bedrijven kunnen zelf het initiatief nemen. Bij Quiznos zijn bijvoorbeeld de servetten van recyclebaar materiaal gemaakt en de kleding van medewerkers gemaakt van gerecyclede plastic flesjes.”

Noodzaak
Vanaf deze maand helpt Green Force de fastfoodketen ook een handje. Er is een recycle bin geplaatst voor alle blikjes die geconsumeerd worden bij Quiznos zodat de klanten kunnen bijdragen aan een beter milieu.“Groen gaan of duurzame bedrijfsvoering is niet een trend, het is een noodzaak voor ons allen”, aldus Brouwer.

 

9 reacties op “Groen lunchen bij Quiznos”

 1. Hoewel ik het idee en het initiatief van green Force zeer waardeer vraag ik me af of bepaalde initiatieven van hen echt zo ‘groen’ zijn. Om te recyclen heb je water nodig een schaars goed hier op het eiland en de productie daarvan is ook niet al te groen. ook als ze met grondwater zouden werken zijn er nadelige effecten voor ons eiland. .

 2. @martin

  Er groeit meer groen bij dan dat er wordt afgebroken voor bebouwing.

 3. YWN, ik houd me aan de regels, en dan bedoel ik zowel de wettelijke als de ongeschreven regels van fatsoen. En dat betekent mijn blikjes keurig in de kliko gooien, niet gescheiden nee – maar nog steeds een stuk beter dan de Curacaoenaar die ze in de mondi gooit.

  Als iedereen zich op dit eiland eens aan de regels gaat houden gaat het eiland meer vooruit dan met 1,000 Green Forces.

 4. het is wel triest zoals men hier alles maar langs de weg gooit of in de mondi dumpt, dit zijn dan toch wel vaak de YDK die het doen hoe triest het ook is.

  En dan zullen er wel mensen zijn dat Nederlanders altijd lopen te zeiken

  Maar geregeld wordt er achter bij ons in de mondi enorme hoeveel heden vuil of zakken met vuil gedumpt, die men mijns inziens ook gewoon naar Selikor kan brengen,
  Nu komt er om de zoveel tijd wel eens een truck van Selikor met een grijper het vuil opruimen (zeer goed Selikor !!!) maar wel op kosten van de gemeenschap,

  Nu zijn wij enige tijd geleden eens wat beter naar het vuil gaan kijken wat men dumpt, en wat schetst de verbazing, het vuil wat men dumpt bevat vele persoonlijke informatie, zoals bank afschriften, oude post, oude bankcheques, en vele andere dingen die te zijn herleiden naar de eigenaar dus de viespeuk die zijn spullen dumpt
  even naar SKS telefoon nummer 917 bellen, en deze mensen maak serieus werk met de informatie die je ze geeft, (Zeer goed werk SKS)
  Want je ziet dan de vervuiler weer terug komen en zijn eigen vuil weer opruimen ,

  Dus als de mensen wat meer opletten en wat meer op elkaar letten, hoeven vele van dit soort vervuiling niet te gebeuren, als je een pickup truck met vuil een rustige wegetje ziet in gaan weet je vaak wel wat de bedoeling is en als je hem later met lege bak weer ziet rijden, even het nummer op nemen even SKS bellen, en er wordt hard afgerekend met dit soort viezeriken

 5. Het is hier inderdaad wel zeer triest gesteld met zoals men hier met de natuur en het milieu omgaat, en het zijn in de meeste gevallen wel de lokale mensen zelf die er een rotzooi van maken, maar ook de Nederlanders uit Europa die hier komt wonen maken zich schuldig aan het vernielen van het milieu (kijk naar Jan Sofat, Spaanse water) waar het grootste gros van de mangroven heeft moeten wijken omdat men een prive strand wil of aanleg plaats voor hun boot en dit terwijl men vaak wel beter weet, en de nodige projecten die puur uit geld bejag de natuur totaal vernielen, dit terwijl men vaak heel goed weet maar men niet wil zien, omdat dat “geld’ veel doorslaggevender is, en er hier nagenoeg toch niet veel mensen reageren op dit soort zaken, dit soort dingen zijn moeilijk te stoppen daar het geld toch hier zeer veel macht heeft of maakt,

 6. Hey Henk, recycler jij je blikjes ook?, anders ben je niet beter dan alle andere acijnpissers.

  Dit soort bedrijven doen wat ze kunnen, wat doe jij voor Curacao?, alleen kritiek uiten vanuit achter je pc zonder gezicht, dat kan iedereen, maar proberen een verschil te maken tegen alle mogelijke haalbaarheid in plus de bekropmte mentaliteit hier, dat is pas iemand die we mogen prijzen.

  Aan jou soort negativiteit heeft niemand niets. Door mensen zoals jij is het dat de wereld is waar het is en zijn NGO’s nodig die de troep opruimen voor anderen.

  U gaat zeker ook niet op vakantie naar het buitenland?, anders bent u ook een milieuvervuiler zoals Schotte en Stella, of bent u een hippie die alleen zeilt?.
  YWN

 7. Green Force, laten we even reeel zijn en vaststellen dat de Curacaoenaar totaal niet geinteresseerd is in het milieu. Kijk eens naar de bende die hij achterlaat na een bioscoopbezoek, alles (plastic, koelkasten, autowrakken, dode honden) die hij in de mondi gooit.

  Ik waardeer het initiatief van Green Force, maar doe het in een land dat daar wel de beschaving voor heeft. Hier is het water naar de zee dragen.

 8. Beste heer Henk,
  U doet zekker wel meer voor het milieu en bent zekker een goed voorbeeld van hoe het wel moet?.

  Verder als u denkt dat Green Force bijna niets bereikt, dan weet u niet goed wat Green Force allemaal doet op dit eiland.
  GF

 9. Beetje naief deze initiatieven, het zal allemaal wel bijdragen aan een beter milieu maar het zijn wel druppels op een gloeiende plaat.

  Ik denk dat de milieuwinst van de de activiteiten van Greenforce gedurende 1 jaar ook bereikt kan worden door Gerrit Schotte en Stella van Rijn 1 vakantietrip minder te laten maken in een kersosine slurpende 747.