• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De derde avond van het Festival di Tumba vond gisteravond plaats in het Curacao Festival Center. Het publiek kon genieten van tumba’s die vergezeld wer- den door de bands Carimilenio, Orkesta Impakto, Daiquiri Band, Taxi Driver’s Band, Magic Treasure en ERA. Aisha Elstak doet verslag voor Versgeperst.com.

Dit waren de laatste ‘tumba’s’ alvorens er door de jury 29 ‘tumba’s’ uitgekozen worden om door te gaan naar de finale morgen. Het aantal bezoekers leek gisteravond minder dan maandag- en dinsdagavond. De stemming kwam er ook pas tegen het einde van de avond pas goed in.

Goed geregeld
De vereniging van musici en artiesten van Curaçao (AMAK) heeft wat de organisatie betreft, uitstekend werk geleverd. De entree was goed geregeld, geen lange rijen en de controle ging vlot, de wc’s waren erg schoon want er was iemand die de schoonmaak bijhield en de show zelf verliep erg vlot. Het podium zag er mooi uit en er was goede belichting.

Favorieten
De band die gisteravond zonder twijfel het beste scoorde met zijn tumba’s, was ERA. ERA vergezelde onder andere de voormalige Tumba Koning Hendrik de Windt. Aan de reactie van het publiek te zien, was Amos Balentin met zijn ‘tumba’ genaamd ‘Un humilde piedra’ die hij zelf geschreven heeft, de favoriet van de avond. Op de vraag van de presentator aan het publiek of de aanstaande Tumba Koning onder de zangers van die avond zat, werd er luidkeels JA geroepen. ”

Bekijk hieronder de foto’s van het Tuma Festival 2012 en de lijst met de 29 finalisten:

[scribd id=80235584 key=key-1veeim3beo56tc8iaemt mode=list]

www.versgeperst.com