CURAÇAO – Maar weinig mensen kunnen zeggen dat zij de leeftijd van 100 jaar of ouder hebben bereikt. Degene die dat wel kan is Maria Samson-Leer met een leeftijd van 106. Gisteren vierde zij voor de 106ste keer haar verjaardag en hiermee is zij op dit moment de oudste persoon van Curaçao.

De moeder van de bekende entertainers Rene, Luti en Sonny Samson wordt Mai genoemd en is goed in vorm met een scherp gehoor. Een vrouw op leeftijd maar met een goede conditie.

Geheim
“Het geheim om deze gerespecteerde leeftijd te bereiken is simpelweg om goed met iedereen te leven en mensen te helpen zonder daar iets voor terug te vragen”, laat Mai weten. “Iets wat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is.”

13 reacties op “Oudste persoon van Curaçao 106 jaar”

 1. @ Juul Vincent. Bedankt voor je scherpzinnige opmerkingsgave. Ik achtte en acht het niet zinvol om iets wat zo duidelijk is nogmaals te bewijzen; te vermoeiend. Humor heeft hier nu eenmaal niet de hoge status als van negativisme, zelfbeklag en zelfmedelijden.

 2. Niet zo’n lange tenen hebben mensen! Zorro’s opmerking was ‘tongue in cheek’, en ja deze dame ontvangt al 46 jaar AOW, veel meer dan ze ooit premie betaald heeft. Dat is een probleempje voor het AOV fonds en raakt inderdaad ook het thema van de vergrijzing en daar mag je best een grapje over maken. Zeker weten dat Zorro en iedereen mevrouw Samson nog vele jaren met AOV wenst.

 3. Gelukkig mag Zorro binnrnkort zijn maskertje en capeje omdoen. Het is carnaval

 4. I know you so definitely not proud of you.

 5. @Zorro, Is your mother proud of you?

 6. waar op versgeperst we ook kijken je hebt overal een mening op en gelukkig mag iedereen die ook hebben.Maar niet iedereen ,waaronder familie van mai,dus ik ook,zitten niet te wachten op uw mening,want dat houdt mai helemaal niet bezig.We willen iedereen bedanken voor de felicitaties,maar willen helemaal niet dathet wordt verpest door politiek getinte uitspraken.Misschien kunt u soms beter even nadenken voordat u zomaar iets neerklad,waar niet iedereen het mee eens is

  MVG
  J.Sambo

 7. @ Domboklad e.a. Hebben jullie deze al gehoord: Burgers die op 31 januari 2012 hun autobelasting niet hebben betaald krijgen een boete van de ontvanger. Maar minister Hakim en Jamaloodin mogen ongestraft hun torenhogen belastigschuld open laten staan zelfs nadat ze de betalingsregeling niet nakwamen. Leve de dictatuur!

 8. @ Domboklad. Dat heb ik precies voor jou erbij gezet, opdat je niet vergete gezien je slechte geheugen. Het heeft dus gewerkt.

 9. Hopi Anja mas di Bida, Senorja Maria Samson- Leer Bendishon, Amor, Forza den compania di bo stimanan. Danki nan nos Creador ku a duna Mai e forza pa por a alcansa e edat precios di 106 anja, di bida i ku salud.

 10. ach rorro wat lief van je en errug lief dat je nog ff doorhamert op onze graaicultuur je bent een egte held !! doe gewoon gewoon van harte gefeliciteerd mai en meer niet !!

 11. @ Mai. “Het geheim om deze gerespecteerde leeftijd te bereiken is simpelweg om goed met iedereen te leven en mensen te helpen zonder daar iets voor terug te vragen”, laat Mai weten. “Iets wat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is.”

  Van harte gefeliciteerd en gelukkig in staat om zulk een ware wijsheid te berde te brengen. U bent een slechte klant van de AOV-pot, maar wie maalt daarom in onze graaicultuur:-).

 12. Hopi felisidat!

 13. Pabien Maria Samson-Leer !!!!