• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naigel Alejandra stond vorige week in de rechtbank tegenover Asosiashon di Músiko i Artista di Kòrsou (AMAK) en Curaçao Festival Center (CFC). Ale- jandra had een kort geding aangespannen tegen de twee organisaties wegens de ‘platinumsectie’ waar bezoe- kers 800 gulden voor vier avonden betalen.

Alejandra heeft sinds 2010 een vijfjarig exclusief beheerscontract met CFC voor de verkoop van eten en drinken binnen de muren van het festivalcomplex. Hij is tegen de komst van de nieuwe sectie, waar AMAK bezoekers een speciale ‘all inclusive’ service biedt, omdat Alejandra voor vijf jaar alleenrecht heeft. De rechtbank heeft Alejandra in het gelijk gesteld omdat de sectie tegen het geldende contract indruist.

Red Carpet
Het bestuur van de organisaties heeft opnieuw gekeken of het wel de moeite waard is om eventueel door te gaan met de nieuwe sectie. In eerste instantie zou het bedrijf The Trader zorg dragen voor een optimale dienstverlening, maar zij hebben zich na de negatieve publiciteit rond deze sectie, laat het bestuur weten. Volgens het bestuur is het te kort dag om een nieuw bedrijf te benaderen. Plus daarbij komt kijken dat het aantal reserveringen drastisch is gedaald. De kosten voor beveiliging zouden erg hoog zijn en gebonden aan een minimum aantal mensen. Daarom heeft het bestuur om de platinumsectie te schrappen. Het bestuur roept iedereen op die al had gereseveerd voor deze sectie, om kaartjes voor de Red Carpet te kopen, waar per dag een gratis drankje bij is inbegrepen.

Meekijken
Naast de kaartjes kunnen tumbaliefhebbers zich ook abonneren op de mogelijk pay per view. De kosten hiervoor zijn 125 gulden en het voordeel van deze manier van kijken is dat de tumba’s constant worden herhaald. Daarnaast is festival ook live te volgen via streaming. Live meekijken kost 69 dollar en kan worden gereserveerd op de website van telecuracao.

Tumba van start
De deuren van zowel de Red Carpet als de algemene sectie gaan vandaag om 19.00 uur open. De gebruikelijke controles zullen plaatsvinden, het is niet toegestaan om drank of gevaarlijke voorwerpen mee naar binnen te nemen. Auto’s kunnen worden geparkeerd zowel ten westen als ten oosten van het CFC en er zal bewaking zijn van zowel particulieren als de politie.

5 reacties op “Platinumsectie geschrapt”

 1. Dus gerrit moet red carpet. hadden ze de VKC of SKS niet kunnen inzetten voor de veiligheid dan? of misschien heeft Monk nog wel FARC connecties.

 2. Mensen zijn grappige wezens. Ze zijn altijd opzoek naar manieren om hun egoistische doelen te bereiken. Ook als iets niks met politiekt te maken heeft moeten ze de namen Wiels en Schotte erbij te betrekken.
  Als er mensen zijn die 200 gulden per dag willen betalen en iemand dat wilt aanbieden, is het toch hun zaak. Dat is economie en geel politiek!!! vraag en aanbod bepalen de prijs. Maar ja het weer een gelegenheid om namen te noemen. Triest!!!

 3. Wahahaha….Senora Leeflang no ta basta grandi pa rebaja senora ku e komentario aki?….jammer….

 4. en dit noemen ze nu een feest van het volk en voor het volk, jammer dat Wiels daar niet oproept om het gratis te maken.
  Nee laat hjet volk maar betalen , dan kunnen de heren die nu ook op het pluche zitten , in de red carpet section zitten. Laat ze maar de kwitantie’s bewaren, want iets gratis aannemen moeten ze melden bij de staten voorzitter.

 5. Het idee van de Platinum sectie, super lux, was verzonnen om Gerrit Schotte en zijn aanhang een ”keizerlijke” bediening te geven. Gelukkig is men tot bezinning gekomen.