CURAÇAO – Theater Luna Blou heeft deze week van alles in petto. Voorstellingen, films en lessen van een beroemde acteur. Het verhaal van Muhe Frida steekt het hoofd uit boven alle activiteiten. Regisseur en choreograaf Alydia Wever neemt je mee naar Mexico en laat je kennis- maken met de kunstenares Frida Kahlo.

Frida Kahlo is na haar dood uitgegroeid tot het grootste wereldicoon uit de Mexicaanse kunstgeschiedenis. Choreograaf Alydia Wever toont door een mix van beeldende kunst, film, theater, fotografie, literatuur en muziek de zeven belangrijkste fragmenten uit het leven van Frida Kahlo. De fragmenten worden gepresenteerd in scenario’s en hebben een relatie met haar leven en schilderijen. In monologen gebaseerd op haar dagboekfragmenten ontstaat een interactie tussen Frida en haar fragmenten waarin zij ook via dans en zang opgaat in haar zelfgeschapen paradijs van pijn en leed. Haar werk manifesteert een multiculturele kruisbestuiving en voedt de tijdloze ‘wie zijn we’ vraag. Het Papiamentstalige dansproject van Wever wordt zaterdag om 20.00 uur gespeeld in La Tentashon en zondag om 15.00 uur. Entree is voor bezoekers van 16 tot met 25 jaar 20 gulden en voor 25 jaar en ouder 35 gulden.

Kennismaking
Voor wie nog geen kennis heeft gemaakt met de Mexicaanse kunstenares, wordt vrijdag de film Frida afgedraaid. Een bijzondere film over een vrouw die kunst nodig had om te kunnen leven. Deze film versterkt de voorstelling Muhe Frida. De film draait vrijdag om 19.00 uur in Theater Luna Blou. Kaartjes kosten 13.50 gulden.

Raymi Sambo
Acteur Raymi Sambo komt naar Curaçao om workshop te verzorgen. Sambo heeft de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gevolgd en werkt vanaf 1992 als acteur. Hij heeft in een aantal bekende Nederlandse films en series gespeeld als All Stars 1 en 2, ZOOP!, Klokhuis en Spangas. Daarnaast is de acteur ook de initiatiefnemer en artistiek leider van theatergroep VIG (Very Important Group). Op dit moment is Sambo bezig met MACBETH bij theatergroep ZEP en hij heeft in december 2011 gespeeld in ‘Hoe duur was de Suiker’ van John Leerdam en Stichting Julius Leeft!

Monoloog
In de week van 30 januari tot en met 5 februari zal Sambo de workshop Monoloog geven die bestaat uit vijf lessen en een presentatie. De lessen zijn gebaseerd op monologen, tekst die door één persoon wordt uitgesproken. Van 30 januari tot en met 3 februari leren deelnemers de fijne kneepjes op dit gebied. Op 4 februari wordt de generale repetitie gehouden en 5 februari geven de cursisten een presentatie.

Informatie
Er is plek voor vijftien deelnemers en de kosten zijn 75 gulden per les. Inschrijven kan bij Theater Luna Blou. Voor meer informatie over de workshop kun je bellen naar 4622209 of 5202583 of terecht op de website van het theater. Meer informatie over de acteur kun je vinden op de  website van Raymi Sambo.

www.versgeperst.com