CURAÇAO – Young and Diverse Group Curaçao heeft een hulplijn geopend voor jongeren. Bij de hulplijn genaamd ‘Pink House’ geven adviseurs onder andere seksuele informatie. De adviseurs zitten klaar om jongeren van advies te voorzien, maar ook om naar hun verhalen te luisteren.

Volgens Young and Diverse heeft niemand het recht om jongeren te veroordelen en onder druk te zetten, waardoor zij misdaden kunnen gaan plegen of aan de alcohol of drugs kunnen gaan.

Afwijken
De hulplijn is beschikbaar voor alle jongeren op het eiland die zichzelf veroordeeld voelen vanwege hun levensstijl, seksuele oriëntatie of interesses in het leven die afwijken van de massa. Homoseksuele jongeren die moeite hebben om het gesprek met hun ouders aan te gaan, wanhopig zijn en geen uiteinde meer zien. Iedereen mag de hulplijn bellen.

Pink House
Young and Diverse Group Curaçao werkt samen met Pink House. Deze stichting biedt steun aan homoseksuelen, transseksuelen en iedereen met vragen over seksualiteit. Volgens Young en Diverse is de stichting de moeder van seksueel actieve jongeren op Curaçao.

Info
De informatielijn van Pink House is bereikbaar op 462-6616 tussen 09.00 en 17.00 uur. De organisatie van Young and Diverse is morgen tussen 17.00 en 19.00 uur zelf aanwezig bij Pink House. Je kan Pink House altijd bezoeken gedurende werktijden, aan de Charlottestraat 5 in Otrobanda.

1 reactie op “Hulplijn voor jongeren”

  1. Heel goed initiatief. Misschien kan hier ook aandacht worden besteed aan het voorkomen van slachtofferschap mensenhandel!!! nog al te vaak worden jongeren daar slachtoffer van. Met het huidige digitale tijdperk is mensenhandel soms 1 muisklik van u verwijderd!

    Jan Hendriks
    expert Mensenhandel, politie Nederland