• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste (semi) naturistenresort op Curaçao is volgende maand open voor toeristen. Bij het resort, genaamd The Natural, wordt de keuze van gasten voor het wel of niet dragen van (zwem) kleding gerespecteerd. Het resort is te vinden bij het dorpje Willibrordus.

The Natural is opgezet door Paul en Hélène van den Boogaard. Het stel kwam volgens het Antilliaans Dagblad negen maanden geleden met hun kinderen naar Curaçao en begon met het verhuren van drie appartementen. Met een uitbreiding van vijf bungalows is het resort eind februari een feit.

Zwembad
De eigenaren benadrukken dat het niet de bedoeling is dat gasten de hele dag over het resort naakt rondlopen. Naturisme is mogelijk in en om het zwembad en op de zonneterrassen. Het is dus ook niet verplicht om zonder kleren naar het zwembad te gaan.

Vraag
Volgens het stel is er veel vraag naar een naturistenresort op Curaçao. “Vooral op de Nederlandse, Amerikaanse en Duitse markt is hier veel vraag naar”, zegt Paul van den Boogaard tegenover de krant. Op Sint Maarten bestaat er al een groot naturistenresort met ongeveer 150 huisjes.

San Juan
The Natural ligt op tien minuten afstand van de verlaten strandjes van San Juan. De stranden bij San Juan worden soms door naturisten bezocht, hoewel openbaar naturisme officieel niet is toegestaan op Curaçao. In het weekend worden deze strandjes bezocht door meerdere mensen, waardoor naturisme dan niet mogelijk is. Kijk voor meer informatie op de website.

54 reacties op “Eerste naturistenresort op Curaçao”

 1. Zo, en nu draait het spul bijna een jaar. Al die reacties : spilled milk. No use crying over.
  Naar San Juan moet je nooit alleen gaan, anders wordt je overvallen, beschoten , gestoken en nog veel meer van die Curacaose normen en waarden.

 2. Leuk aantal reacties hier. Het leeft! Gelukkig is het een onschuldig onderwerp waar we allemaal wel ervaring mee hebben. Bedenk net nog een voordeel: de kans dat je naakt wordt overvallen is ook minder, want waar zoeken ze je bankpas en blackberry? Dit wordt het veiligste resort, want overvallers zullen zich storen aan de bloot moraal van toeristen en er met een grote boog omheen lopen.

 3. Ik heb een stuk grond in Mozambique met 300 meter prive strand en vergunning om er ee n duik of vakantie resort te bouwen.
  iemand belang tennapel.andries@gmail.com

 4. @ The Dude. Bestaat er hier geen ander voorzetsel zoals “tegenover” of “boven” of “onder” of “achter”? De buurman naast rita zal geen kans hebben, want rita heeft geen zwembad.

 5. @Zorro

  Naast Maria..

 6. @ Maria. Dus je buurman is een liefhebber? Waar woont je buurman?:-)

 7. “De buurvrouw vindt al dat bloot maar niks” maar in de film van “Ik vertrek” lijkt het vrij ver weg, nauwelijks te zien of iemand in z’n blootje loopt of een huidkleurige zwembroek aan heeft.
  Ik moet zeggen, ben blij dat mijn buurman niet klaagt als ik bij m’n eigen prive zwembad naakt zwem en hij kijkt er nog wel bovenop:)

 8. @Henkie, Veeris resort en Campo zijn resorts die veel door lokalen worden gebruikt. Daar is geen probleem mee en wellicht ook niet met het Gay resort.

 9. Vlees noch vis concepten werken meestal niet. Of je gaat voor een nudisten resort of niet. Ik geloof ‘business wise’ niet in dit concept.

 10. doen we een beetje moeilijk over een dat ressort, bij veeris ligt een ressort wat veel erger is.
  op oostpunt willen ze een groot Gay ressort bouwen maar ach daar schuiven de toekomstige eigenaar waarschijnlijk genoeg geld.

 11. @Die hele discussie hieronder

  Ik raad jullie EN DE REDACTIE allemaal aan om even op UitzendingGemist naar deze aflevering van Ik Vertrek te kijken:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1242461

  Hierin wordt deze familie gevolgd bij het maken van hun emigratieplannen naar Curaçao en de oprichting van dit resort.

  Er zal dan ook meermalen benadrukt worden door beide eigenaren dat het GEEN NATURISTEN RESORT IS (lees dat goed redactie).
  Kleding is optioneel en alleen bij het zwembad. NIET IN DE REST VAN HET RESORT. Anders gaat de zeik buurvrouw klagen als ze weer eens een maandje op het eiland is.

  Misschien stelt het jullie mening een beetje bij.

 12. @ Jochem G. Waaruit begrijp je dat het resort te koop staat? Het bedrijf verkoopt ook bungalows en misschien is dat de verwarring.

 13. Aan de reactie van Likkie te zien (alleen de nickname al zegt genoeg) zal deze wel een van zijn jaloerse broers kunnen zijn.

  Succes daar op het mooie Curacao!

 14. Ik wens de familie Van den Boggard veel succes! En kan die buurvrouw van ze eens stoppen met haar geklaag en ophitserij! Het mens kan zelfs met een verrekijker nog niet eens het zwembad zien liggen, de pietlut. Zelf spring ik ook regelmatig met m’n blote kont in het zwembad trouwens, heeft geen mens last van, vooral niet als je tussen de Curaçaoenaars woont, want die zitten de hele dag lekker binnen.

 15. Ik begrijp dat het resort te koop staat.. Loopt het niet?

 16. @ Lily:
  Normen en waarden op Curacao? Beetje hypocriet om daar mee te zwaaien? Mannen n**ken zich een slag in de rondte.. ‘s nachts gebeuren er dingen in de knoek die het daglicht niet kunnen verdragen. Meisjes worden op hun 14e al zwanger, dus hou ff op met die normen en waarden.. of zijn dit de normen en waarden op Korsou? Een premier die twee vrouwen heeft, een partijleider die gescheiden is, maar stiekum met mannen ligt te rampetampen? Doe normaal…

  Als die vakantiegangers op dat resort in een blote piel willen lopen so be it! Jij als niet vakantieganger heeft daar toch niets te zoeken? Maar het idee dat er naturisten lopen is iets waar je niet mee om kunt gaan.

 17. Ieder zijn of haar pleziertje,ik heb er geen moeite mee als mensen graag naakt willen lopen/zwemmen.enz in een speciaal nudisten plek.Maar wat ik ergens niet snapt,je bent daar niet verplicht om ook naakt te gaan lopen?…..En dat vind ik dan weer raar? Want nudisten lopen naakt om dat ze zich daar gemakkelijk bij voelen,en niemand let dan echt op elkaar,vallen elkaar niet lastig enz,maar als je mensen ook daar binnen laat “”aangekleed”” dan krijg je meer kijkers,gluurders of “”viezerikken””…Dus maakt er dan een compleet nudisten kamp/recratie van…alleen toegang zonder kleding!!

 18. @Bart, ‘gedeeltelijk naturisme’ is wel handig, wat namelijk als je met een stel vrienden op vakantie gaat en de helft heeft geen zin om in z’n blootje te zwemmen? Dan ben je in ieder geval niet ‘verplicht’. Verder wens ik ze veel succes. Ziet er mooi uit.

 19. Ik hebbe gisteravond inderdaad ff gekeken, niets te doen. Alleen die ouwe lag daar bij het zwembad te rollebollen. Dus niet alleen naakt liggen daar ,ook oefenen blijkbaar.logisch ,dat de buren de pest in hebben en dan willen ze nog 10 zbungalows bijbouwen. Wordt gewoon knijpen in het donker, je kunt er ook massgae krijge

 20. Jammer dat wij in Nederland zo hypokriet zijn. Wij zijn allemaal geboren in ons blootje, wij zijn allemaal hetzefde er zijn er wel die er twee hebben maar dat is geheim.
  Voor de rest is het allemaal gewoon als je het niet wilt moet je het niet doen, maar zeker niet oordelen over mensen die wel in hun blootje willen lopen.
  Ik ben blij dat er mensen zijn die dit nog willen doen en dat zij de mogelijkheid bieden om dat op steeds meer plaatsen te kunnen doen.
  Degene die er het meest tegen is zal de katjes wel in het donker knijpen, en dan krijg je van die excessenzoals in de kerk en nu weer in zeeland.

 21. nou bart, dan ga je toch lekker in de wintermaanden naar zuid frankrijk op een nudisten camping.
  geen probleem……

 22. ach een textielloos resort , keurig achter de muren, alleen jammer dat de 80-20% regeling straks word toegepast. Vooral nu er al stemming over word gemaakt met de normen en waarden.

 23. Bart, ik denk dat het wel een all nude resort is maar dat de eigenaren dat in de lokale pers een beetje verbloemen, Begrijpelijk, gezien de wat negatieve houding van het eiland tegen nudisme.
  Ik ben overigens tegen nudisme, althans in het openbaar, wat mensen op prive terrein doen moeten ze zelf weten. Daarom van mijn kant geen bezwaar tegen dit resort.
  Of het een succes wordt valt nog te bezien. Met dit concept boor je een nieuwe doelgroep aan die ongetwijfeld blij is met deze mogelijkheid op Curacao, maar je sluit ook een nog grotere doelgroep af, de mensen zoals ik die liever niet met naakt geconfronteerd worden op zo’n resort.
  Ik wens de eigenaren alle succes, want iedere extra toerist is welkom.

 24. Na het zien van “ik vertrek” en na lezing van het artikel op “vers geperst.com”: ik zou er niet voor boeken: – “gedeeltelijk naturistisch”: tja,mensen die een naturistenvakantie boeken (althans ik), zoeken dan toch echt een plek waar ze inderdaad naturistisch kunnen verblijven. Mensen die met hun zwembroek aan willen zwemmen zullen toch niet kiezen voor een accommodatie waar ze de kans lopen met naakte mensen geconfronteerd te worden, lijkt me niet logisch. Het complex ligt niet aan het strand (gemiste kans). Wil je toch naakt in zee zwemmen, dan moet dat eigenlijk “illegaal” en al helemaal niet in het weekend. Sorry,maar ik vind het 3 keer niks. Ga ik toch liever naar Frankrijk of zo: kan ik de hele dag naakt zijn, rondlopen, zwemmen in zwembad, beek, meer of zee. Hoef geen dure vliegreis te boeken, hoef me niet de hele dag aan- en uit te kleden.

 25. petje af voor zo investering veel sucses

 26. Grappig, ik heb net ‘Ik vertrek’ gekeken en dat ging over dit stel en dit resort. Zag er wel mooi uit! Of er echt vraag naar is moet nog maar blijken, want ze hadden nog geen boekingen binnen …

 27. Tja met carnaval zie ik ook verschillende stelletjes de liefde bedrijven in bijstraatjes, op san juan ontdenk je ook wel eens naakte en de liefde bedrijvende stelletjes, als ik met de hond loop kom ik ook wel eens naakte lokale jongeren tegen.. en op veel stille plekjes staan autos met paartjes.. Vraag ik ook niet om!

 28. Aha, eindelijk ook op Curacao een plek waar ik in de vrije natuur mezelf kan zijn. Elke dag hetzelfde warme temperatuur. Een verademing.
  Dat van San Juan is not done. Laten we duidelijk zijn.
  Hier ga ik zeker een week boeken.

 29. Wat maakt het nou uit laat die mensen in hun blootje lopen als ze dat willen het is toch in een resort? Flauw dat elk lullig nieuwtje weer een rassen strijd moet worden reageren is niet eens leuk meer zo. Dit heeft niets met afkomst of cultuur te maken in nederland heb je naakt campings hier trekt men alles uit rond de carnaval. Niemand is het verplicht en ieder heeft een keuze. Miscchien moet iedereen in zijn nakie gaan lopen dan zien we eens dat we helemaal niet zoveel verschillen.

 30. @Makayu
  Heb je je dag niet vandaag? Het feit dat er normen en waarden zijn, betekent niet dat iedereen zich er ook aan houdt.
  Misschien bedoel je te zeggen: waar maken jullie je druk om terwijl er veel ergere dingen gebeuren; beetje in de trant van boos worden op een parkeerbon terwijl er complete auto’s worden gestolen.
  Wat betreft mijn mening over het resort: ik meldde al dat ik totaal niets tegen een naturistenoord heb.
  Wat ik hypocriet vind is dat de eigenaren tegelijkertijd propageren dat men op de strandjes van San Juan rustig naakt kan lopen omdat er slechts in het weekend af en toe mensen komen (wat NIET waar is, er komen elke dag vissers, duikers, toeristen en hondenuitlaters) onder het mom van ‘het mag dan niet, maar zolang niemand het ziet, ga je je gang maar.’
  Sorry Makayu, maar, om jouw buitenproportionele vergelijking even te gebruiken zo gaat het dus met incest ook en mishandeling. Het mag niet, maar het gebeurt toch.

  Als dat een reden is om niet over normen en waarden te mogen praten, kunnen we daar vanaf nu wereldwijd mee ophouden, want incest is helaas overal, vaderloze kinderen eveneens met 1 op de 3 stukgelopen huwelijken en mishandeling is niet exclusief gereserverd voor Curacaoenaars.

  Kortom: als iemand iets ergs doet, geeft dat een ander geen vrijbrief om iets minder ergs te doen.

 31. @lili, leg maar uit wat de normen en waarden zijn op Curacao? Legio jongeren die met pistolen rondlopen en oude mensen beroven.. single tiener meisjes met kinderen van sugar daddys. incest.. buitenvrouwen.. wees er maar trots op!

 32. @ergernis “waarde & normen”
  Ga eens kijken hoeveel ongewenste (tienerkids) kinderen zonder vader rondlopen op dit eiland / zoek maar eens op hoeveel incest/verkrachtingsgevallen er op dit eiland voorkomen. Mishandeling binnen relationele sfeer is extreem hoog ……… en zo kan ik nog wel even doorgaan dus ……….. WELKE normen en WAARDE ????????????????
  Maar dit wordt compleet verzwegen (hypocietie in de top).
  Stelletje bekrompen struisvogels (meld jullie allemaal aan bij de struisvogelfarm
  en blijf lekker binnen het hek als je “de echte wereld” niet aankan, stelletje LOOSERS.

 33. @KLABO, NOU NOU MENEER DE KLABO, Ik vind campo al helemaal erg.maar ik heb liever campo dan dat in AMSTERDAM en waar je ook maar wilt in Nederland, want daar heb je pas hoerententen!!

 34. BELACHELIJK!!!!! WAAR BLIJVEN ONZE EIGEN NORMEN EN WAARDEN DAN?? GELDEN DIE NIET MEER??! ZAL IK IN NEDERLAND OOK EEN TRUCK DI PAN GAAN OPENEN, OF IETS ANDERS WAT TOT ONS CULTUUR BEHOORT, IK KRIJG NIET EEN DE KANS!!

 35. Ik hoop dat u niet boos wordt als ik u vertel dat ik de Curacaoenaren die ik ken, allemaal aan obesidas lijdend en desondanks de McDonalds niet mijdend, liever niet in geboortekostuum zie.

 36. naturisme werdt 10 jaar geleden al gedaan bij sunsetwaters eerste twee weken van augustus het was er dan erg druk met meestal amerikanen

 37. @ Domboklad. Zorro je kan laura tog niet met porno vergelijken want dat heet namelijk kinderporno !!

  Als je nu eens begint met leren lezen, want dan zou je niet zo onzinnig antwoorden.Het zou helpen met je rechtenstudie.

 38. rorro ik het eens gezien dat hollandse jongeren tijdens de polonaise een meisje aanrandde !!

 39. Heel af en toe heeft Shimaraku gelijk, en met zijn reactie vandaag is het weer eens zover.

  Als hij in 2018 weer eens gelijk heeft zal ik hem er zeker weer mee complimenteren.

 40. Voor mensen die graag verlost zijn van hun kleding is het natuurlijk prachtig, zo’n naturistenresort. Wat me wel verbaast is de toevoeging over de strandjes bij San Juan.
  Letterlijk staat er op de site: “De prachtige verlaten strandjes van San Juan, op slechts 10 minuten afstand, worden soms door naturisten bezocht, hoewel openbaar naturisme officieel niet is toegestaan op Curaçao. In het weekend worden deze strandjes bezocht door meerdere mensen, waardoor naturisme dan niet mogelijk is.”
  Dit vind ik belachelijk. Naaktrecreatie is op curacao NIET toegestaan, OOK NIET als er toevallig geen mensen zijn. San Juan is bovendien privebezit en persoonlijk denk ik niet dat de eigenaren zo blij zijn met naaktlopers.
  Laat ze het eens op Oostpunt proberen, dat is altijd verlaten, op Willy Maal met z’n geweer na…
  In de cultuur van Curacao behoort naaktlopen of zelfs topless zonnen niet tot de gewoontes. Maar goed, aanpassen is niet het sterkste punt van Nederlanders.
  Ook niet van de eigenaren, die wel braaf vertellen dat ze een muur om hun terrein hebben zodat niemand er last van heeft,maar tegelijkertijd het naturisme op openbare pleken propageren. Hypocriet!

 41. @ Katrien, het inderdaad zo. Buiten het resort zijn het net als andere toeristen hier op het eiland. Wat is dat toch met zulke opmerkingen. laat iedereen in zijn waarde, Naturisten, homo’s lesbo’s, Als er maar iets anders is in een mens, dan wordt er meteen bekritiseerd.
  Maar als er iemand hier een by-site heeft, dan is dat heel normaal. Die Schone schijn vind ik persoonlijk veel erger dan naakt op een resort rondlopen of liggen.

 42. @ carlito. Ik heb zelfs eens gelezen, dat Curacaose jongeren het tijdens een carnavalsoptocht publiekelijk deden.

 43. @ Katrien. Toploss liggen of lopen op het strand is op Curacao volgens mij ook algemeen goed geworden. Als het al wettelijk niet is toegestaan dan wordt het toch gedoogd. Het is niet altijd even fraai om vrouwen op gevorderde leeftijd met die hangjongens te zien, maar ja je moet wat over hebben voor het toerisme, waarin vele miljoenen wortden gepompt.

 44. rorro je kan laura tog niet met porno vergelijken want dat heet namelijk kinderporno !!

 45. Het gaat hier niet om normen en waarden, want dit is een afgesloten resort waarbinnen de gast die dit wil in zijn blootje kan zijn. Dus je zult er buiten het resort niet mee worden geconfronteerd. Mits deze toeristen wel duidelijk wordt verteld dat hierbuiten het niet geaccepteerd is om topless of ‘erger’ te gaan rondlopen op de stranden. Dan heb je het wel over normen en waarden.

 46. lekker toch effe een vluggertje op het strand ! spanned !

 47. Leuk initiatief, zal goed lopen!

 48. diep triest, echt waar, Curacao moet Curacao blijven.Hier in Nederland doen jullie nederlanders die dingen ook, nu gaan jullie Curacao ook verpesten.zelfrespect weten jullie niet wat dat betekent., ga maar lekker door, ik hou mijn hart vast

 49. @ Martin. Omdat Ergernis zich dan niet kan beheersen om stiekem te gaan loeren en dat is wat avontuurlijker en spannender dan thuis porno kijken. Zoiets als Laura Dekker maar dan anders.

 50. @Ergenis, die hebben jullie al heel lang geleden achter je gelaten.. daarom is Veeris resort ook zo’n groot succes!

 51. Normen en waarden die hebben jullie nooit gehad ,Campo ,cero bonito ect

 52. Als je d’r problemen mee hebt ga je er gewoonweg niet heen. Makkelijk toch? En hoef je je ook niet druk te maken dat jouw normen en waarden in het geding komen

 53. Hallo Ergenis, welke normen en waarden?

 54. En onze waarden en normen dan?