• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao Tourism Board (CTB) heeft van 10 tot en met 15 januari met een stand op de Vakantie Beurs in Nederland gestaan. De stand stond in het Caribische Paviljoen met de folkloristische klanken van de band Caribbean 3 en werd goed bezocht, laat het het CTB weten.

“Jaarlijks komen meer dan 140.000 Nederlanders naar Curaçao voor vakantie, dit maakt Curaçao één van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders”, vertelt het CTB. “Bezoekers van de stand kwamen met gerichte vragen naar de stand en kregen informatie over de nieuwe ontwikkelingen die nu gaande zijn op Curaçao.”

Evenementen
Het CTB verstrekte informatie over ondere het Curaçao North Sea Jazz Festival 2012 en Curaçao International Filmfestival Rotterdam, die voor het eerst eind maart zal worden gehouden. Ook de ruimtevluchten die 2014 zullen starten kwam ter sprake.

Snacks en lekkernijen
Elke ochtend was er een cocktailuur bij de stand van Curaçao, hier konden de bezoekers genieten van awa di lamunchi, fruit punch of een mango cocktail. Ook kon er geproefd worden van authentieke snacks en lekkernijen als funchi met kaas, pasteitjes en tentalaria.

Visie
De CEO van het CTB, Ghatim Kabbara, is tevreden met het resultaat van het bureau in Nederland en de deelname van veel hotels van het eiland en toeristische attracties aan de Vakantie Beurs. “Ondanks de indicatie dat de euro zal dalen in waarde en dit de Nederlandse markt zou kunnen beïnvloeden, die de grootste is voor Curaçao, zal het CTB doorgaan met zijn visie om meer Nederlanders naar Curaçao te halen voor vakantie”, aldus Kabbara.

6 reacties op “CTB goed bezocht op Vakantie Beurs”

 1. @ Patrick. Is de hausse aan criminaliteit niet slecht volgens jou en een reden om naar Nederland te vertrekken alsof daar geen criminaliteit is? Have a heart. Ik weet niet of hij zich vergist, maar dat zelfs Domboklad als boberano denkt, dat het zelfs 90% is, geeft zeer te denken, want wat blijft er dan aan inkomsten voor onafhankerlijk Curacao over na de ineenstorting van het toerisme?

 2. @Churandi@

  Ik heb een vraag ben je Nederlander ? en woon je op Curacao ? zo ja waarom ga je dan niet lekker terug naar Nederland ? als het allemaal zo slecht is.

 3. Het CTB geeft toch geheel achterhaalde informatie. Namelijk dat Curacao ALLANG niet meer boven aan de bezoekerslijst staat.
  Wie houden ze nu eigenlijk een lap voor de ogen.
  Mij niet in ieder geval en ook degenen die de media goed volgen niet. Kijk nog even het AD van vanochtend na.

 4. ik denk eerderder 90 % churandi

 5. @Churandi, kwestie van tijd.

 6. Helaas hebben de potentiele bezoekers van Curacao geen informatie over de criminaliteit gekregen. Als dat wel het geval zou zijn daalt het aantal toeristen met minimaal 50 %.